Berkum mag toch meedoen aan KNVB Beker

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - De hoofdmacht van Berkum doet volgend seizoen toch mee aan het toernooi om de ?grote' KNVB-beker.

De kansen op plaatsing voor die competitie, waaraan in een later stadium ook de profclubs mee zullen gaan doen, leken min of meer verkeken toen Berkum enkele weken geleden in de kwartfinales van de strijd om de Districtsbeker Oost, na strafschoppen, sneuvelde bij topklasser Sparta Nijkerk. Op grond van een beter doelsaldo is de Zwolse eersteklasser echter alsnog als ?beste verliezer' toegelaten tot de KNVB-bekercompetitie.

Uit het district Oost hebben behalve Berkum ook Sparta Nijkerk, Excelsior '31 en Longa '30 zich geplaatst voor het KNVB-bekertoernooi in het seizoen 2015-2016. Als Sparta Nijkerk zich dit seizoen kan handhaven in de Topklasse komt Bennekom daar nog bij. De eerste ronde, waar dus alleen amateurverenigingen aan meedoen, wordt gespeeld op dinsdag 25 augustus, woensdag 26 of donderdag 27 augustus.

Berkum deed in het seizoen 2011-2012 ook al mee aan het KNVB-bekertoernooi en schopte het toen zelfs tot de derde ronde. Nadat eerder Urk en SC Veendam werden uitgeschakeld werden de Zwollenaren toen in het met 8000 man gevulde Polman-stadion in Almelo met 4-0 uitgeschakeld door eredivisionist Heracles.

Berkum speelt zaterdag in de competitie uit tegen ASC Nieuwland en moet een einde zien te maken aan een reeks van drie nederlagen op rij. "Er staan nu twee ploegen boven ons dus de afgelopen weken zijn wat betreft de kampioenskansen waarschijnlijk fataal geweest. Met nog vier duels te gaan moeten we nu onze rug rechten en naar de nacompetitie toewerken. Het gaat je daarbij zeker niet helpen als je die laatste wedstrijden zonder motivatie of inzet speelt", zegt verdediger Jasper van der Stouw.

Afbeelding
Protest voor loonsverhoging in primair- en voorgezet onderwijs bij Gymnasium Celeanum Algemeen 26 mei, 17:49
Afbeelding
BOEi neemt drie gebouwen van voormalige IJsselcentrale Harculo over van ENGIE Algemeen 26 mei, 15:32
Afbeelding
Zonneplan Stagebedrijf van het jaar 2023 Algemeen 26 mei, 13:45