Pedro Sluiter Foto

Waterpolomannen Swol 1894 net op tijd wakker

(door Mark de Rooij) ZWOLLE - Met twee overwinningen op rij lijken de waterpoloërs van Swol 1894 het degradatiegevaar te hebben afgewend. De opluchting is groot na de 9-7 winst donderdag op De Veene.

Het heeft even geduurd, maar de waterpoloërs van Swol 1894 hebben eindelijk weer de vorm en het zelfvertrouwen te pakken van de eerste wedstrijden dit seizoen. Na het plotselinge vertrek van trainer Piet Teijken kwam heren 1 in een negatieve spiraal terecht. Terwijl het spel langzaam maar zeker wel weer beter werd, bleven de resultaten uit en zakte de ploeg steeds verder weg. Gemiste kansen braken de Zwolse ploeg vaak op. Tegen middenmoters Orca en De Veene vlogen de ballen er wel weer makkelijk in. ?Het zat er al lang aan te komen en het komt er nu eindelijk uit. Zoals we nu spelen, kunnen we iedereen aan?, jubelt trainer Jascha Slot-Eefting na de driepunter in het inhaalduel van donderdag. Swol maakt in die wedstrijd het verschil door binnen vier minuten uit te lopen naar 5-0. Na rust komt de klad erin en slinkt de voorsprong, maar de overwinning komt niet in gevaar. Door de overwinning bedraagt het gat met ENC Arnhem nu zes punten. Op de laatste speeldag moet Swol nog op bezoek in Arnhem. ?Ik denk dat we wel zeker zijn nu?, zegt Menno de Vries, die tegen De Veene tekent voor de eerste twee goals. De zeventienjarige ziet Arnhem niet twee van de laatste drie wedstrijden winnen, maar Slot-Eefting en Jan Keijzer houden nog een slag om de arm. ?Het is nog niet gespeeld. Arnhem heeft ineens een aantal spelers erbij gehaald die vroeger in de hoofdklasse hebben gespeeld?, weten de interim-trainers.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30