Pedro Sluiter

Tafeltennis Zwolle snakt naar zege

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij) ZWOLLE - Na de degradatie achtereenvolgens uit de eredivisie en de eerste divisie dreigt Tafeltennis Zwolle nog een niveau af te zakken. In de tweede divisie werd zaterdag voor de tweede keer in deze voorjaarscompetitie verloren van Disnierats 2, met 1-9. De laatste overwinning voor de hoofdmacht dateert van april 2014 en werd nog op het hoogste niveau behaald.

Die ploeg, met Jelle Bosman als kopman, viel uit elkaar waarna de vereniging besloot het tweede team door te schuiven en uit te laten komen in de eerste divisie. Dat Zwolle vorig najaar tekort kwam in de eerste divisie met spelers die jarenlang uitkwamen in de derde divisie was ingecalculeerd. Gehoopt werd dat Remko Diele, Marcel Kraa, Robin Wildeman en Tim Sinninghe deze voorjaarscompetitie de vrije val konden stoppen, maar handhaving in de tweede divisie blijkt ook te hoog gegrepen. Wildeman hoopt dat de formatie dit seizoen nog een overwinning kan boeken. ?Tegen Klimaatgroep Stars en Entec zit het er misschien in.? Tegen Disnierats was dat zaterdag niet het geval. Alleen Diele pakte een puntje. Wildeman kwam net tekort in zijn eerste enkelspel en verloor in vijf sets. ?Het is nog steeds leuk, maar zaterdag niet. Toen hebben we ons niveau niet gehaald. Bovendien kwam Marcel al niet fit de zaal in en die heeft de laatste wedstrijd ook niet gespeeld.?

Het vizier van Tafeltennis Zwolle is eigenlijk al gericht op volgend seizoen. Een tegenvaller in dat plaatje is het stoppen van Tim Sinninghe. De negentienjarige rook dit voorjaar aan het grote werk, maar stopt vanwege studie. De vereniging bekijkt nu of het voor de najaarscompetitie al jeugdspelers van TT IJsseltop laat doorschuiven. Vooral Stephan Jansman is in beeld om de stap naar de senioren te zetten. ?We kijken wat het beste is voor zijn ontwikkeling. Misschien wachten we daar nog een seizoenshelft mee?, zegt voorzitter Renze Koops.

Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 15 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 15 uur geleden