PEC weer in halve eindstrijd

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - PEC Zwolle heeft een prima week achter de rug met winst in de competitie en plaatsing voor de laatste vier van de KNVB Beker.

PEC Zwolle had zondag geen genade met FC Utrecht, dat een roerige week achter de rug heeft en geen vuist kon maken tegen de ploeg van Ron Jans. In een matige wedstrijd werd het 0-2 door een doelpunt van verdediger Thomas Lam, kort voor de pauze, en aanvaller Stef Nijland, tien minuten voor tijd. De elfde overwinning van dit Eredivisie-seizoen betekende een record voor de Zwolse ploeg.

Bekerwinst op Cambuur
PEC Zwolle heeft zich voor het derde jaar op rij geplaatst voor de laatste vier van de KNVB Beker. De cuphouder was in een echte bekerkraker met 2-3 te sterk voor Cambuur Leeuwarden. Jody Lukoki, maakte in de verlenging het winnende doelpunt. De thuisploeg speelde in Leeuwarden het betere voetbal en kreeg de meeste kansen, maar de ploeg van Ron Jans was effectiever. Thomas Lam en Ryan Thomas zorgden voor een 0-2 voorsprong. Uitgerekend oud-PEC Zwolle-speler Furdjel Narsingh poetste met twee treffers binnen vijf minuten de achterstand weg.

In de verlenging zorgde Cambuur voor het meeste gevaar, maar sloeg Zwolle toe. Uit een ingooi van Bart van Hintum kreeg Jesper Drost de bal bij Lukoki, die controleerde en koelbloedig afrondde, daarmee zijn oude ploeg in mineur achterlatend. In de competitie won Cambuur nog met 2-1 van PEC, dat toen juist het betere van het spel had.

Uitwedstrijd tegen FC Twente
De loting voor de halve finales van het bekertoernooi heeft een duel met FC Twente opgeleverd. Op 7 april speelt PEC Zwolle om 20.00 uur in de Grolsch Veste te Enschede. FC Groningen speelt in de andere halve eindstrijd thuis tegen Excelsior.

Lukoki voor rechter
Jody Lukoki moet woensdag voor de rechtbank in Amsterdam verschijnen omdat hij verdacht wordt van heling van een horloge. De razendsnelle vleugelspits (22) zou voor een bedrag tussen de tien- en twaalfduizend euro een horloge hebben gekocht, terwijl hij volgens het Openbaar Ministerie had kunnen weten dat deze gestolen was.

Afbeelding
Ouderenzorg IJsselheem met aandacht: Roland over zijn keuze voor ouderengeneeskunde Partnerbijdrages 14 uur geleden
De rechtbank in Zwolle.
Boete voor verkeersongeval met drie slachtoffers in Kampen Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Lokale initiatieven gezocht voor donaties ter waarde van 50.000 euro Algemeen 19 uur geleden