Afbeelding
Hans Smit

De Nooijer scoort twee keer, maar verlaat Hoge Laar met lege handen

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)
ZWOLLE - Dat Jeffrey de Nooijer een hoger niveau aankon dan dat van EDON (derde klasse) was geen enkele voetbalvolger in Zwolle ontgaan, maar trainer Herman Oosterhaar (ook een Zwollenaar) haalde de spits binnen bij KHC.

Zaterdag speelde hij voor de tweede keer in dit bekertoernooi tegen een Zwolse ploeg. Na de 3-1 overwinning, met één doelpunt, op ZAC vindt hij tegen Dieze West zelfs twee keer het doel. Aan het einde van een heerlijk bekerpotje staat hij echter wel met lege handen. Door een laat doelpunt van Wahid Shimeri , die de bal onder de hand van doelman Cor Straetemans vandaan tikt, draait de wedstrijd onder het kunstlicht niet uit op strafschoppen, maar in een 3-2 zege voor Dieze West. ?Balen natuurlijk. Ik had hier graag willen winnen?, zegt De Nooijer. Hier is Sportpark Het Hoge Laar. Hij is er bijna elke twee weken te vinden. ?Ik kom bijna altijd kijken. Ik ken alle spelers, stuk voor stuk. Van de zaal en de straat?, verduidelijkt hij. De Nooijer, die twee seizoenen lang aan de lopende band scoorde voor EDON, heeft vorig seizoen gesproken met Dieze West, maar tot een overgang kwam het niet. Over het waarom doet hij niets uit de doeken. Wel beaamt de beresterke spits dat hij gezien zijn talent de laatste twee jaar onder zijn niveau heeft gespeeld. ?Ja, ik was eerst negentien kilo zwaarder?, lacht De Nooijer, die na vier seizoenen ZAC de overstap maakte naar EDON en afgelopen seizoen beter was dan ooit.

De 23 goals in 3C hadden er nog veel meer kunnen zijn als hij niet zeven wedstrijden geschorst was voor het uit de handen slaan van een kaart bij de scheidsrechter. Als aanvoerder van EDON maakte De Nooijer zich soms drukker dan goed voor hem was en had hij voortdurend zijn mond open. Dat is er nu wel uit. In de wedstrijd tegen Dieze West blijft het beperkt tot een paar opmerkingen tegen de scheids. ?Dat ligt ook aan de omgeving?, zegt Oosterhaar, die eerder samenwerkte met De Nooijer bij ZAC. ?Dat heeft-ie goed aangevoeld. Hij is ook wat ouder nu, en hij is vader. Hij is wat rustiger geworden. Hij past ook als mens bij KHC?, vindt Oosterhaar.

De Nooijer had volgens hem wel wat tijd nodig om te wennen aan het hogere tempo, maar is inmiddels steeds vaker van waarde. ?Hij is op z'n best als die in ?de zestien' kan spelen, maar daarvoor moeten wij wel ver vooruit spelen.? Het is een tactiek die KHC tegen Dieze West dicht bij de winst brengt, maar na een aanvallende storm van de thuisploeg in het laatste half uur, wordt KHC toch nog omver geblazen. ?Ja, klote. Maar ik ben hier nog niet weg hoor?, zegt De Nooijer met een grijns. Hij heeft wel trek in een derde helft met zijn maten.

Afbeelding
Nieuw 'museum' in Zwolle roept creatieven op om eerste street art collectie te vullen Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Beleef het ware verhaal van Anne Frank op 20 mei in Schouwburg Odeon Algemeen 22 uur geleden
Visualisatie van Solar Transferium Assendorp.
Prowind en Envitron werken samen aan lokale opwek, opslag en verbruik van zonne-energie Algemeen gisteren
Afbeelding
Horeca in binnenstad viert Bevrijdingsdag met groots muzikaal festijn Algemeen 2 mei, 15:42
Afbeelding
Brandweer doneert duikapparatuur aan Stichting Waterlicht Algemeen 2 mei, 14:36
Afbeelding
Makershuis VAKTOR biedt Mastertraject aan voor creatieve makers in de regio Zwolle Algemeen 2 mei, 12:52