Pedro Sluiter

Hahn houdt de nul en PEC wint weer

(door Mark de Rooij)
ZWOLLE - Hij is er zelf heel bescheiden onder, maar de reddingen van Warner Hahn in de eerste helft van het duel tegen FC Groningen zijn even knap als cruciaal. Hij verdient er de titel ?Man of the match' mee en helpt PEC Zwolle aan de vierde competitiezege in het vijfde thuisduel (2-0). Trainer Ron Jans houdt aan de goede wedstrijd desallniettemin een nare bijsmaak over.

Voor Hahn is het de eerste keer dat hij de nul houdt in het IJsseldelta Stadion, waar PEC een goede wedstrijd speelt en concurrent Groningen op drie punten zet. ?Dat werd ook wel een keertje tijd dan?, zegt Hahn lachend als de doelman wordt vertelt dat het zijn eerste ?nul' is in Zwolle. ?Maar daar ben ik tijdens de wedstrijd niet zo mee bezig. Ik sta daar om ballen te pakken en gelukkig kon ik dat vandaag doen.?

Volgens Jans keepte Hahn zijn beste wedstrijd voor PEC. Hij is dik tevreden over de 22-jarige doelman. Minder te spreken is hij over spits Tomas Necid, die eerst belangrijk is met zijn treffer in de 58ste minuut, maar twintig minuten later iets doms doet. De rode kaart van de Tsjech heeft geen invloed op de uitslag -het staat dan al 2-0 door een eigen doelpunt van Johan Kappelhof en een kopgoal van Necid-, maar wel op het humeur van Jans.

De trainer ziet Necid vlakbij de dug-out zijn voorhoofd tegen dat van Jarichinio Antonia aanduwen. Een kopstoot kun je het niet noemen, een domme actie wel. ?Ik vond het geen rood?, verklaart Necid na afloop in gebrekkig Engels. ?Ik respecteer de scheidsrechter dat-ie hem geeft, maar ik deed bijna niks. Alleen maar zo?, zegt Necid terwijl hij zijn nek uitsteekt en zijn hoofd iets naar voren duwt. Ik wil wel sorry zeggen aan het team en de fans.? Jans zei enorm te balen van die rode kaart. ?Het was gewoon een heel onhandige actie. Ik vind Necid een heel goede spits en hoop dat-ie een heel seizoen bij ons blijft, maar we zijn hem in ieder geval de volgende wedstrijd kwijt.?