@ Hans Smit

Dieze West en Be Quick ?28 missen periodetitel, maar malen daar niet om

(door Mark de Rooij)
ZWOLLE - Zowel Dieze West als Be Quick ?28 zagen de eerste periodetitel aan hun neus voorbij gaan, maar van teleurstelling was geen sprake. ?De periodetitel, daar hebben we het helemaal niet over gehad?, stelt Dieze West-trainer Jan Verheijen.

Concurrent SVBO had dankzij een beter doelsaldo aan een gelijkspel genoeg voor het eerste prijsje van het seizoen en deed precies wat nodig was. Verheijen kon er niet mee zitten na de 4-2 overwinning van Dieze West op Nieuw Buinen, dat in theorie ook nog kans maakte. Wel baalde hij van de eerste helft van zijn ploeg, want daarin kwam Dieze West niet goed voor de dag, ondanks een 2-1 voorsprong (doelpunten van Lodewijk de Vries, strafschop, en Nejim El Atiaoui). ?Veel onnodig balverlies, het speelveld was veel te groot en de opbouw niet goed. Dan mag je god op je blote knieën danken dat je met 2-1 de rust ingaat. Ik vond de eerste 45 minuten de slechtste 45 minuten van dit seizoen. Maar dan hebben we voorin altijd nog de individuele klasse met Wahid en Nima Shimeri. Ook als we niet goed voetballen, krijgen we altijd kansen.? De tweede helft kon de oud-prof wel bekoren. ?Sneller naar voren. Compacter en extra agressief in de persoonlijke duels.? Het leverde Dieze West al snel na de hervatting de 3-1 op. Jesper Beunk kopte van dichtbij binnen. Aan het einde van een wedstrijd die steeds onvriendelijker werd en waarin beide partijen zich verbaal niet onbetuigd lieten werd het nog even spannend toen Nieuw Buinen 3-2 maakte. Heel even. Een paar minuten later maakte Beunk de 4-2. De Vries miste hierna nog vanaf elf meter.

Be Quick '28, dat met 0-4 won van Hellendoorn, kwam slechts twee doelpunten tekort voor de periodetitel. ?Dat maakt me niet uit. Ik vind het geen nadeel. Wij kunnen ook niet tevreden zijn met een periodetitel?, zegt trainer Arnie Pot, die Bas Buimer weer in de punt van de aanval had gezet. ?Het past precies allemaal. We voetballen wel wat makkelijker nu?, vindt Pot, die Buimer een week eerder in de spits had gezet toen Aron Tempelman met een blessure kampte. Toen maakte Buimer er één van de zes en zaterdag tekende hij voor de eerste drie treffers. Middenvelder en aanvoerder Frank Oosterhof bepaalde de eindstand op 0-4 met zijn achtste treffer van het seizoen. ?Vorige week tegen IJVV speelden we echt fantastisch. Bij vlagen hebben we dat niveau weer gehaald.?

Uitslagen Zwolse clubs:
Hoofdklasse C: Urk-WVF 3-1. 1D: Nunspeet-Berkum 1-1. 2H: SVI-Den Ham 1-0, Hellendoorn-Be Quick ?28 0-4. 3C: Zwolsche Boys-ZAC 2-2, EDON-Bergentheim 2-4, SCD ?83- HFC Storica 3-2. 4C: HTC-CSV ?28 2-5, Wijthmen-VSW 3-1.
Zondag, 1F (Noord): Dieze West-Nieuw Buinen 4-2. 4H: SV Zwolle-Diepenveen 3-1, RDC-FC Ulu Spor 0-0.

Beleef het ware verhaal van Anne Frank op 20 mei in Schouwburg Odeon Algemeen 3 mei, 11:09
Visualisatie van Solar Transferium Assendorp.
Prowind en Envitron werken samen aan lokale opwek, opslag en verbruik van zonne-energie Algemeen 3 mei, 08:29
Industrielicht wint aanbesteding voor verlichting van iconische gebouwen in Zwolle Algemeen 2 mei, 17:11
Horeca in binnenstad viert Bevrijdingsdag met groots muzikaal festijn Algemeen 2 mei, 15:42
Brandweer doneert duikapparatuur aan Stichting Waterlicht Algemeen 2 mei, 14:36
Makershuis VAKTOR biedt Mastertraject aan voor creatieve makers in de regio Zwolle Algemeen 2 mei, 12:52