Bola Lah! wint Jopie van Kilsdonktoernooi

· leestijd 2 minuten Sport

ZWOLLE - In de WRZV-hallen werd vrijdag het 35e Jopie van Kilsdonktoernooi gehouden. Om 18.30 uur werd er in twee poules in twee hallen afgetrapt. Het team van Bola Lah! won de finale en werd daarmee de glorieuze winnaar.

Onder de deelnemende ploegen waren er die bijna wekelijks hun kunsten vertonen in de WRZV-zaalvoetbalcompetitie, maar ook teams van buitenaf waaronder uit Kampen deden mee. Dat betekende dat veel onbekende namen van ploegen ten tonele verschenen. Dan is het de vraag welke kwaliteiten er achter zo´n naam schuilgaan. Om maar eens een naam te noemen, De Wijk. Waar komt die naam vandaan? Zijn dat goede voetballers? Ook was natuurlijk de vraag of de winnaar van vorig jaar die prestatie opnieuw kon waarmaken. Gauw werd duidelijk dat in beide poules een ploeg was die er bovenuit stak met wat outsiders erbij. In de koos Albertshal zag de kruisfinale er heel anders uit dan die in de Bep Bakhuijshal. Jansen in ´t Veld, de winnaar van vorig jaar, ontmoette in Bola Lah! een tegenstander die een maatje te groot bleek. Bola Lah! maakte korte metten door met maar liefst 5-1 te winnen en verzekerde zich zodoende van een finaleplaats. Veel spannender was het in de Bep Bakhuijshal daar waar De Wijk speelde tegen Red Yellow Stars (spelers van Go Ahead Kampen) waarvan een speler uit Zwolle kwam. Het scorebord bleef uiteindelijk steken op 2-2.

De jongens van De Wijk trokken uiteindelijk aan het langste eind zodat zij in de finale Bola Lah! zouden treffen. De verliezersfinale, die ging tussen Red Yellow Stars en Jansen in ´t Veld, werd gewonnen door laatstgenoemde zodat zij met de derde plek gingen strijken. Met de finale werd ook gelijk de mooiste wedstrijd van het toernooi gespeeld zonder andere wedstrijden te kort te doen. De Wijk was in ieder geval een team doorspekt met Molukse invloeden. Het beloofde een hele strijd te worden. Dat werd het ook. Onder leiding van scheidsrechter Henk Bruins die met een elan floot alsof hij de finale van het Jo van Marletoernooi van een dag eerder floot, waar hij overigens ook acteerde, werd de wedstrijd strak begonnen. Misschien niet altijd even gelukkig was hij stellig in zijn beslissingen. De teams gaven elkaar weinig ruimte. Er liepen aan beide zijden een paar sterren rond die het spelletje verheven tot een aantrekkelijk schouwspel. De finale deed denken aan de beginjaren van het Van KIlsdonktoernooi en het IJsselcuptoernooi met de Tahamata,s Jolly Joker en noem maar op. Met name van die finale heeft het aanwezige publiek bijzonder genoten. Drie teams kwamen voor de sportiviteitsbeker in aanmerking, te weten Steigermaffia, Diaspora en FC Ecogroen. Jan ter Bruggen, schoonzoon van Jopie van Kilsdonk, mocht de beker overhandigen aan de aanvoerder van FC Ecogroen die de aanwezigen kon vertellen dat het al zeker de derde keer was. De finale werd uiteindelijk gewonnen door het team van Bola Lah! dat mede door een goed genomen penalty de wedstrijd won met 2 -1.

Afbeelding
Ouderenzorg IJsselheem met aandacht: Roland over zijn keuze voor ouderengeneeskunde Partnerbijdrages 23 uur geleden
De rechtbank in Zwolle.
Boete voor verkeersongeval met drie slachtoffers in Kampen Algemeen 28 mei, 10:48
Afbeelding
Lokale initiatieven gezocht voor donaties ter waarde van 50.000 euro Algemeen 28 mei, 08:27