Start inschrijving 10 Mijl van Zwolle Zuid

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - Op zaterdag 21 januari om 09.00 uur start de inschrijving voor de tweede editie van de 10 Mijl van Zwolle Zuid. Na een succesvolle eerste editie met bijna 1000 deelnemers verwacht de organisatie dit jaar fors meer deelnemers. Het maximum is daarom gesteld op 1500 deelnemers.

Voorzitter Hans Paul Visscher hierover: ''We kregen vorig jaar zoveel positieve reacties en krijgen nu al zoveel aanvragen dat we denken dat die groei reel is. We hebben daarom het parcours aangepast. De start vindt nu plaats op de Democratenlaan, de finish is voor de Plus Supermarkt en is het stuk dat de lopers elkaar tegenkomen flink ingekort. Met dit nieuw parcours kunnen we de doorstroming van de loper beter begeleiden.''

Goede doelen
Een belangrijk uitgangspunt van de 10 Mijl van Zwolle Zuid is dat de opbrengst aan een goed doel geschonken wordt. De organisatie heeft zich daarom voor de komende 5 jaar verbonden aan 10 goede doelen. Elk jaar mogen twee doelen de financile opbrengst delen en krijgen de 8 overige doelen elk een kilometer op het parcours de gelegenheid om zich te profileren. Dit zal worden gefinancierd door sponsors. In 2012 krijgen Intermezzo, Jeugdsportfonds, Ronald McDonald huis, Het Autismehuis, VG sport, Van en Voor Zwolle en de Herberg de gelegenheid om zich te profileren en gaat de opbrengst van de loop naar de Dierenweides Zwolle Zuid en Care clowns. In 2011 mochten Intermezzo en het Jeugdsportfonds elk een cheque van 5.000 euro uit de handen van Voorzitter Hans Paul Visscher ontvangen.

De 10 Mijl van Zwolle Zuid start zaterdag 21 april om 17.00 uur. Inschrijven kan via www.10mijlvanzwollezuid.nl

Afbeelding
Feyenoord toont belangstelling voor Thomas van den Belt Sport 28 jan, 13:51
Afbeelding
PEC Zwolle voldoet uiteindelijk aan de verwachtingen en zet TOP Oss opzij: 4-1 Sport 27 jan, 23:43
Afbeelding
Introductieavond Stichting Mentorschap Overijssel Gelderland Nieuws Ingezonden 27 jan, 16:23