Be Quick ‘28-aanvaller Sander Aarten
Be Quick ‘28-aanvaller Sander Aarten Pedro Sluiter

Be Quick ‘28 stoot zich niet aan zelfde steen, Dieze West laat het afweten

· leestijd 2 minuten Sport

(door Mark de Rooij)
ZWOLLE - Be Quick ‘28 is als enige van de vier Zwolse clubs die dit weekeinde in actie kwamen doorgedrongen tot de tweede knock-out-fase van de districtsbeker. Voor Dieze West, ZAC en CSV ‘28 viel het doek. Berkum was vrijgesteld voor deze ronde. 

Be Quick ‘28 werkte aan het zelfvertrouwen door Kloosterhaar, een oude bekende, met 4-0 te verslaan. Op weg naar het kampioenschap speelde Be Quick vorig seizoen twee keer gelijk tegen de ploeg die degradeerde en nu uitkomt in de derde klasse. Be Quick verzuimde de wedstrijd na een vroege voorsprong (doelpunt Mark Meijer) in het slot te gooien en pas in de 56ste minuut zorgde Roan Admiraal voor wat meer rust. Sander Aarten en nogmaals Admiraal tilden de score in de slotfase naar 4-0. “Uiteindelijk was het goed voor het zelfvertrouwen, maar ik vond ons in de eerste helft heel matig voetballen. Zo matig dat je de 1-1 over jezelf af kunt roepen”, zegt Arnie Pot. “In de rust hebben we gezegd dat het beter moest en dat was het gelukkig ook.” 

Dat hoofdklasser Dieze West zich liet verrassen bij tweedeklasser VVOP lag volgens trainer Michel van Oostrum vooral aan de instelling van zijn spelers. “Als je zoveel beter bent in potentie en je doet er te weinig mee, dan is er iets mis in de intrinsieke motivatie”, stelt Van Oostrum na de 4-3 nederlaag in Voorthuizen. Dieze West kon er mee weg te komen toen het in de blessuretijd 3-4 leek te worden, maar van heel dichtbij werd de bal overgekopt. “Hij stond letterlijk op de doellijn en kopte hem over. Wie dat doet er niet toe.” In de tegenaanval scoorde VVOP de 4-3. “Ik ben er doodziek van. Het is gewoon een kans om een prijs te pakken”, zegt Van Oostrum.
ZAC kon een onderbreking van de competitie goed gebruiken en vijzelde het zelfvertrouwen op in het treffen met DOS ‘37. Na een 2-2 ruststand werd het 2-4 voor de ploeg uit Vriezenveen. De tweedeklasser bleef met name dankzij doelman Jelle Brouwer lang op de been tegen de hoofdklasser die pas in de laatste twintig minuten afstand nam. “Ik baal ontzettend dat we verloren hebben, maar ik ga met een goed gevoel de week in”, zegt trainer Egbert Kragt, die zaterdag tegen RDC koste wat kost wil winnen. “Dat is een must. Als je dat niet doet, is dit ook gewoon voor niks geweest.”

Vierdeklasser CSV ‘28 redde het in eigen huis niet tegen tweedeklasser vv Hellendoorn, dat met dezelfde cijfers won als onlangs in de competitie tegen ZAC (0-1).
Be Quick ‘28 is met Berkum de enige Zwolse ploeg die nog actief is in het bekertoernooi. Berkum deed het vorig seizoen zo goed in de districtsbeker dat het een ticket verdiende voor de landelijke KNVB Beker. Daarin speelt het dinsdag in de derde ronde tegen HHC Hardenberg (20.00 uur). Zaterdag (18.00 uur) staat de derby Be Quick ‘28-Berkum op het programma.

Afbeelding
Afscheid voorman Natuur en Milieu Overijssel: “Organisatie heeft positieve klank gekregen" Algemeen 31 mei, 16:43
Afbeelding
Vier dominicaanse broeders verhuizen uit klooster Algemeen 31 mei, 16:41
Afbeelding
Hoe deden de Zwolse amateurvoetbalclubs het dit seizoen? Sport 31 mei, 16:34