Zwols Jeugdkampioenschap Zaalvoetbal telt 68 teams

Sport

ZWOLLE - Het derde Zwols Jeugdkampioenschap Zaalvoetbal, georaniseerd door zaalvoetbalvereniging WRZV en SportService Zwolle, staat voor de deur. Op dinsdag 29 en woensdag 30 december strijden jongeren in de leeftijd van tien tot en met achttien jaar om de prijzen. 68 teams uit Zwolle en nabije omgeving hebben zich ingeschreven.

De afgelopen weken hebben Zwolse jongeren de mogelijkheid gekregen een eigen team samen te stellen. “De inschrijving is gesloten, met 68 deelnemende teams in vier leeftijdscategorieën mogen we bij voorbaat al van een groot succes spreken. Dit jaar hebben we het toernooi uitgebreid met de leeftijdscategorie 17 en 18 jaar, waardoor er weer meer jeugdige voetballers deelnemen. We zijn hier erg blij mee!”, aldus een verheugde Freddy Eikelboom, voorzitter van zaalvoetbalvereniging WRZV.

Op dinsdag 29 december bijten de 13- en 14-jarigen om 09.00 uur het spits af, gevolgd door de jongeren van 15 en 16 jaar. Op woensdag 30 december starten de jonge honden van 10 tot en met 12 jaar om 08.30 uur, waarna het tweedaagse zaalvoetbalevenement wordt afgesloten door de jongeren van 17 en 18 jaar. Naast de prijzen voor de drie beste teams, beste speler en beste keeper van het toernooi, wordt er ook een Fair Play-prijs uitgereikt aan het team dat zich het sportiefst gedraagt. De prijsuitreikingen worden gedaan door PEC Zwolle-icoon Ben Hendriks, technisch directeur Gerard Nijkamp, middenvelder Wouter Marinus en aanvoerder Bram van Polen.

Het programmaboekje kun je vinden op www.sportservicezwolle.nl!