Vlnr: Rene de Heer
Vlnr: Rene de Heer Rian Broekhuis

Verrassing voor De Boog op Winners Vriendentoernooi

· leestijd 2 minuten Sport

ZWOLLE - Met liefst zestien zaalvoetbalteams en ruim tweehonderd (prominente) deelnemers werd er op 'witte' donderdag gestreden om de felbegeerde NOVON Schoonmaak winnerstrofee. Het deelnemen aan deze unieke avond is vele malen belangrijker dan het winnen.

Het Winners Vriendentoernooi staat sinds 2010 jaarlijks op 'witte' donderdag op het programma in de WRZV-hallen. Het zaalvoetbaltoernooi is georganiseerd om geld bij elkaar te voetballen voor het G-voetbal, zodat WRZV de Boog – onderdeel van de WRZV Zaalvoetbalvereniging- na deze avond de jaarlijkse winnerstoernooien voor voetballers met een beperking kunnen organiseren.

Net als voorgaande jaren waren ook deze editie weer verschillende mvo-bedrijven, organisaties en prominente deelnemers aanwezig. Dit jaar hadden de (oud-) topschaatsers Ronald Mulder, Erben Wennemars en Freddy Wennemars hun medewerking toegezegd. Daarnaast waren ook de oud-PEC Zwolle spelers Arne Slot, Henk van Steeg en Tom IJzerman van de partij. Verder ‘trapten’ ook PEC Zwolle-directeur Gerard Nijkamp, Sportwethouder Rene de Heer, zangers Harm Wolters en Reinier Vegter, als ook diverse Zwolse raadsleden een balletje mee op deze geweldige avond.

“Het was net als voorgaande jaren weer een geslaagde avond voor iedereen. Prachtig om te zien hoe jong en oud, mannen en vrouwen, mensen met en zonder beperking samen zoveel plezier en gezelligheid kunnen hebben door simpelweg met elkaar een balletje te trappen in de zaal”, vertelt organisator Freddy Eikelboom.

Het toernooi was ook dit jaar weer leuk, maar ook uitermate spannend. Deze editie was woningbouwcorporatie SWZ Zwolle de verrassende winnaar. Deelnemer van het eerste uur SWZ won in een spannende finale na strafschoppen van het gecombineerde team van Postma Totaaltechniek en PSTM Automatisering.

“Er zijn op dit toernooi alleen maar winnaars en zeker geen verliezers, ook dit jaar zijn we door alle deelnemers en sponsoren wederom in staat gesteld om de drie winnerstoernooien voor WRZV De Boog als Stichting Winners te kunnen organiseren en daar gaat het om”, aldus Eikelboom.

In de halve finale was de spanning te snijden tussen het team HAED van coach Harald Kuster en SWZ. Het was topscorer Nico, die de meeste goals voor zijn rekening nam voor Haed maar helaas voor zijn team niet genoeg in scoringspositie kwam te staan. Coach van SWZ Reinier Vegter wist uiteindelijk voor het eerst sinds deelname met zijn aanvoerder John (ook wel het kanon genoemd) de wisselbeker in ontvangst te nemen.

Dikke cheque

Voorafgaand aan de prijsuitreiking mocht voorzitter Bert Klaasen van WRZV de Boog uit handen van Joop van Ommen een cheque van €1000, - in ontvangst nemen. Het bedrag was opgehaald met de grote ‘winners’ verloting. De prijzen werden gesponsord door Zwolse bedrijven en organisaties.

Bert Klaasen: “Ik ben enorm verrast en blij met deze cheque. Deze jaarlijkse vriendenavond is natuurlijk al een geweldige avond met zoveel deelnemers en betrokkenheid voor het G-voetbal, maar dit is een heel leuke verrassing. Dit bedrag gaan we besteden aan nieuwe kleding voor onze vrijwilligers, die wekelijks onze G-voetballers begeleiden.”

De prijsuitreiking werd gedaan door oud- topscheidsrechter Roelof Luinge en Sportwethouder Rene de Heer. Liefst vier bedrijven hadden een prijs gesponsord voor G- voetballer van het toernooi. Vertegenwoordigers van deze bedrijven mochten zelf hun speler kiezen en de prijs uitreiken. “Een geweldig toernooi en een zeer goed doel. Hier willen we als bedrijf graag aan bijdragen”, aldus François van Langevelde van Brouwers Accountants.

Namens PBN- Music en Events reikte schaatser Ronald Mulder de prijs uit aan Nico. “Hij was geweldig en maakte vele mooie doelpunten en voor ons. Dus de speler van het toernooi is Nico”, aldus de sprinter.

De WECOVI fair play prijs werd gewonnen door Autohandel Voorst van John Wieten. “Dit is wat mij betreft de mooiste prijs die je hier vanavond had kunnen winnen”, vertelt een enthousiaste Erben Wennemars. “Verder was dit wederom een geweldige avond waaraan ik graag wil meewerken. Ik zeg bij deze toe dat ik volgende jaar op ‘witte’ donderdag 13 april 2017 weer van de partij ben”.

De zevende editie van het Winners vriendentoernooi wordt georganiseerd op ‘witte’ donderdag 13 april 2016.

Afbeelding
Verschillende verkeersmaatregelen op zaterdag 2 maart vanwege Ster van Zwolle en betoging Algemeen 19 uur geleden
Floris Meijers
Minioren SWOL 1894 excelleren op NK Sport Ingezonden 20 uur geleden
Afbeelding
Gewaagd project in voormalig provinciehuis verdient de Pluim Algemeen 20 uur geleden