SV Zwolle-Holten
SV Zwolle-Holten Pedro Sluiter

Kampioenskoorts bij SV Zwolle en Ulu Spor

(door Mark de Rooij)

ZWOLLE - SV Zwolle heeft dure punten laten liggen in de titelstrijd van de vierde klasse H. In het inhaalweekeinde verloor de ploeg van trainer Joshua Nijlant met 1-2 van middenmoter Holten.

"We hebben wel een puike partij gespeeld, maar we maken de kansen niet af. Dat is het manco. Het hele seizoen al", sipt Nijlant na de wedstrijd. Tegen Holten laten meerdere spelers de kansen liggen. De wedstrijd begint goed voor SV Zwolle met een vroege goal van de twintigjarige Rick Konkelaar, zijn eerste van dit seizoen. In de tweede helft gaat het echter mis. Nijlant ziet Koen Hultink voor open doel missen, waarna in de tegenstoot de 1-1 valt. "Daar verdedigen we naĂŻef." Ook Patrick Maat mist nog een enorme kans. Acht minuten voor tijd wordt het 1-2. "Dat is een vrije trap en daar ziet onze keeper er niet zo goed uit."

SV Zwolle staat nog altijd bovenaan, maar de voorsprong op Diepenveen is nog maar twee punten. Dalfsen volgt op drie punten en Haarle op zes. Nijlant maakt zich nog niet direct zorgen over de geslonken voorsprong. "Dat is de tendens van dit seizoen. De ene keer komen de achtervolgers wat dichterbij en dan lopen wij weer wat uit." Zwolle heeft wel een pittig programma voor de kiezen. Met nog vier duels te gaan treft het drie ploegen uit de top vier. Het speelt nog uit tegen Dalfsen en thuis tegen Haarle. De laatste competitiewedstrijd is SV Zwolle-Diepenveen. Nijlant loopt niet weg voor de favorietenrol. "Als je bovenaan staat, kun je niet zeggen dat je geen favoriet bent."

Ulu Spor deed wat het moest doen om de titelkansen hoog te houden. Het won met 2-1 van Raalte door twee goals in de eerste helft van Harun Kafali. In de slotfase deed Raalte iets terug. Er kunnen nog altijd vier ploegen kampioen worden in 5A en Ulu Spor is met Sportlust Vroomshoop de grootste kanshebber. Die ploegen staan gedeeld bovenaan. Zenderen Vooruit en Hoonhorst volgen met respectievelijk Ă©Ă©n en twee punten achterstand.

Ernsten exposeert pop-koppen in Sauna Swoll Algemeen 10 uur geleden
Coen Stolk heeft alleen oog voor de basket in het duel tegen RSW Liège Basket.
Landstede Hammers wil in play-offs vooral constanter zijn Sport 13 uur geleden
Lipton Ice Tea organiseert derde editie van verkiezing voor het favoriete terras van 2024Horeca-eigenaren maken dit jaar kans op een.. Nieuws Ingezonden 6 mei, 16:15
Anselmo Garcia Mac Nulty: Op deze plek voel ik mij comfortabeler.
PEC Zwolle lijdt verwachte nederlaag tegen Feyenoord Sport 6 mei, 01:08
Bevrijdingsfestival geslaagd feestje Algemeen 5 mei, 23:53
Vrouwenmiddag 'Wat straal je?!' op 1 juni in Zwolle: Opbrengst voor slachtoffers seksueel misbruik in Mali Algemeen 5 mei, 10:25