Wild grossiert in medailles

Sport

ZWOLLE - Kirsten Wild heeft zich gekroond tot koningin van de EK baanwielrennen, afgelopen week in het Franse Saint-Quentin-en Yvelines.

De Zwolse krachtpatser pakte zondag haar vijfde medaille van het toernooi. Samen met landgenote Nina Kessler snelde ze naar brons op de koppelkoers. Van woensdag tot en met zondag veroverde de 34-jarige Wild elke dag een medaille. Het begon met goud op de afvalkoers, slechts vier dagen na de wegwedstrijd op de WK wielrennen. In de woestijn van Qatar moest Wild genoegen nemen met zilver. Op de afvalkoers toonde ze zich in de laatste sprint oppermachtig.

Na de eerste gouden medaille kwam er brons op het onderdeel scratch, zilver op het omnium en goud op de puntenkoers. Hierin hield ze de Belgische Jolien D’Hoore net achter zich.

Op de WK baanwielrennen eerder dit jaar, ook in Saint-Quentin-en Yvelines, won Wild goud op de scratch en brons op het omnium.

Afbeelding
Vrouwenmiddag 'Wat straal je?!' op 1 juni in Zwolle: Opbrengst voor slachtoffers seksueel misbruik in Mali Algemeen gisteren
Afbeelding
Respectvolle Dodenherdenking in Ter Pelkwijkpark (20 foto's) Algemeen 4 mei, 22:47
Afbeelding
Brand bij kledingzaak TrendZ snel onder controle Algemeen 4 mei, 19:31
Afbeelding
Nieuw 'museum' in Zwolle roept creatieven op om eerste street art collectie te vullen Algemeen 3 mei, 12:45
Afbeelding
Beleef het ware verhaal van Anne Frank op 20 mei in Schouwburg Odeon Algemeen 3 mei, 11:09
Visualisatie van Solar Transferium Assendorp.
Prowind en Envitron werken samen aan lokale opwek, opslag en verbruik van zonne-energie Algemeen 3 mei, 08:29