Mistwedstrijd VSW-CSV '28
Mistwedstrijd VSW-CSV '28 Pedro Sluiter (archief)

Keestra stopt na dit seizoen bij VSW

Sport

ZWOLLE - Gerrit Keestra presteert boven verwachting met VSW, maar houdt het na dit seizoen toch voor gezien als trainer. Keestra was bezig aan zijn tweede periode als hoofdtrainer in Windesheim.

Tijdens zijn eerste periode (2000-2003) speelde VSW constant in de subtop van de vierde klasse. Het waren de glorietijden van de club met Jeroen van den Bosch als drijvende kracht. Keestra ging hierna aan de slag bij HFC Storica en VSCO '61 om in 2013 terug te keren in Windesheim. Daar was van het eerste elftal niet veel meer over. Mede door de terugkeer van vijf Windesheimers die bij Wijhe '92 speelden gaat het dit seizoen boven verwachting. VSW staat halverwege op de vijfde plaats, maar dat verandert waarschijnlijk in een zesde plaats. In de tweede periode is de dorpsploeg goed onderweg met vier overwinningen in vier duels.

Punt aftrek
VSW heeft een punt in mindering gekregen voor betrokkenheid bij de vechtpartij in de rust van het duel tegen Reaal Dronten, plus honderd euro boete. In Dronten werd na de eerste helft niet verder gespeeld omdat er een vechtpartij was ontstaan tussen spelers van Reaal en VSW. De tuchtcommissie wees de thuisploeg aan als hoofdschuldige. Reaal, dat in beroep gaat, kreeg een boete van tweehonderd euro en drie punten in mindering. Daarnaast werd keeper Martin Hoogendoorn voor twee duels geschorst.