Berkum en ZAC speelden dit weekeinde wel. Op de achtergrond staat ZAC-trainer Egbert Kragt.
Berkum en ZAC speelden dit weekeinde wel. Op de achtergrond staat ZAC-trainer Egbert Kragt. Pedro Sluiter (archief)

Berkum laat geen steken vallen; veel afgelastingen bij Zwolse clubs

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE – Van de tien wedstrijden met Zwolse clubs die vandaag op het programma stonden, gingen er maar vijf door. De vorst van deze week zorgde voor veel afgekeurde velden, zoals bij Wijthmen en WVF. De uitwedstrijden van Be Quick ’28, SVI en CSV ’28 werden ook afgelast.

Op sportpark Vegtlust liet Berkum geen steken vallen bij de hervatting van de competitie. De koploper van 1D zette Vroomshoopse Boys met 3-0 opzij. Lees maandag in de papieren editie van De Swollenaer een verhaal van de wedstrijd.

Voor ZAC waren de druiven zuur na de 2-2 tegen Den Ham. De gelijkmaker van Den Ham viel namelijk in blessuretijd. ZAC heeft de punten hard nodig in de strijd tegen degradatie uit de tweede klasse H. Trainer Egbert Kragt baalde dan ook als een stekker van de puntendeling. Hij zag zijn ploeg een uur lang domineren, maar toen Den Ham opportunistisch ging spelen bleef ZAC een antwoord schuldig. “Toen verdween het voetbal bij ons uit de ploeg”, vond Kragt. Den Ham maakte een kwartier voor tijd 2-1 en kwam in de 92ste minuut langszij.

In de vierde klasse C ging het grootste deel wel door. Nummer drie Zwolsche Boys zette EZC ’84 met 5-0 opzij en blijft op acht punten van koploper Swift ’64, dat met 4-0 van ’s-Heerenbroek won. VSW is gestegen naar de vierde plaats ondanks de puntendeling op bezoek bij Wilsum (2-2). HTC won de Zwolse derby bij HFC Storica met 1-3.

Dieze West komt zondag niet in actie. De uitwedstrijd tegen Alverna in de zondaghoofdklasse A is er nu al ‘uitgegooid’. De wedstrijden van SV Zwolle en Ulu Spor gaan wel door. SV Zwolle, de nummer zes van 3D, ontvangt koploper vv Heerde op Sportpark De Marslanden, waar op kunstgras wordt gespeeld. Ulu Spor gaat op bezoek bij Broekland.

Overzicht zaterdagclubs Zwolle:

1D: Berkum-Vroomshoopse Boys 3-0. 2H: Den Ham-ZAC 2-2, WVF-DZSV afgelast, Enter Vooruit-Be Quick ’28 afg. 3C: FC RDC-SVI afg. 4C: HFC Storica-HTC 1-3, Wilsum-VSW 2-2, Reaal Dronten-CSV ’28 afg, Zwolsche Boys-EZC ’84 5-0, Wijthmen-Noord Veluwe Boys afg.

Visualisatie van Solar Transferium Assendorp.
Prowind en Envitron werken samen aan lokale opwek, opslag en verbruik van zonne-energie Algemeen 3 mei, 08:29
Afbeelding
Industrielicht wint aanbesteding voor verlichting van iconische gebouwen in Zwolle Algemeen 2 mei, 17:11
Afbeelding
Horeca in binnenstad viert Bevrijdingsdag met groots muzikaal festijn Algemeen 2 mei, 15:42