Ruud Wellenberg (rechts) in actie tijdens Berkum-Vroomshoopse Boys
Ruud Wellenberg (rechts) in actie tijdens Berkum-Vroomshoopse Boys Hans Smit / Sportief Zwolle

Ruud Wellenberg wil eindelijk wel eens een titel pakken met Berkum

· leestijd 1 minuut Sport

(door Harry Bouwhuis) ZWOLLE - Oogstrelend is het niet, het duel tussen koploper Berkum en laagvlieger Vroomshoopse Boys. Het karwei wordt zonder opsmuk door de thuisclub geklaard. Berkum wint met 3-0.

Binnen twintig minuten kan Ruud Wellenberg simpel scoren. De thuisclub komt nadien niet meer in de problemen. Na rust wordt de voorsprong eenvoudig uitgebouwd door Mehran Ali Pour Asli en Johnsen Bacuna. Berkum vergroot de marge op de concurrenten in 1D, die niet in actie kwamen door afgelastingen.

Wellenberg wordt ‘man of the match’ en onderstreept daarmee een tot nu toe solide seizoen. “Volgens mij is het in die vier jaar dat ik hier ben niet eerder voorgekomen, toch leuk. Het belangrijkste is natuurlijk wel dat we winnen.” De middenvelder leek ooit op weg naar een mooie profcarrière bij Go Ahead Eagles waar hij via Actief Eelde en Epe een paar jaar deel uitmaakte van de hoofdselectie. ”Een geweldige tijd. Andries Ulderink pikte mij op en vooral onder Joop Gall speelde ik veel. Toen Erik ten Hag kwam en Quincy Promes haalde was een basisplaats ver weg.” Wellenberg heeft genoeg zelfreflectie en geeft niemand de schuld, zeker Ten Hag niet.” Absoluut de beste trainer die ik ooit had. En eerlijk gezegd was Quincy ook een klasse beter. De Eagles blijven altijd een warme plek in mijn hart houden. “

En zo kwam de momenteel in Amsterdam woonachtige Wellenberg bij Berkum terecht, heeft intussen bijgetekend en gaat voetbaljaargang vijf in bij de club. “Ik heb het hier vanaf het begin naar mijn zin gehad en bewust afgezien van het vervolg van een verdere profloopbaan. Misschien was ik ook niet goed genoeg, maar ik heb vooral mijn opleiding laten prevaleren. Ik kan bij Berkum het voetbal mooi combineren met mijn studie technische geneeskunde waarvoor ik nog anderhalf jaar heb te gaan. ”

De 29-jarige stylist ziet dit seizoen mooie dingen gebeuren. ”De trainer heeft het goed staan. Dat is beslist zijn verdienste, er zit meer evenwicht in het team en scorend zijn we niet alleen meer afhankelijk van Chris van der Meulen en Johnsen Bacuna zoals je vandaag hebt kunnen zien. In de jaren dat ik hier speel zat er altijd wel een flinke dip tussen. Dat zie ik dit seizoen niet zomaar gebeuren. De spelopvatting is goed en er is vooral vertrouwen. Het wordt tijd dat we eindelijk de titel eens gaan pakken.”