Afbeelding

SV Zwolle kansrijk in derde periode na drie overwinningen

Sport

ZWOLLE - Dankzij twee goals van middenvelder Ingmar Jonker, maar volgens trainer Joshua Nijlant vooral dankzij een prima teamprestatie, heeft SV Zwolle met 1-2 gewonnen van Dedemsvaart, een concurrent in de subtop van 3D.

Nijlant vond het contrast met de wedstrijd van een week eerder, die Zwolle ook met 2-1 won, enorm. "Hoe we als team verdedigd hebben. Geen grasspriet weg gegeven. We zaten overal bovenop. En we kregen zo gigantisch veel kansen. Dat is het enige dat ik mijn ploeg kan verwijten, dat we niet eerder de trekker overhalen. In plaats van 2-0 ga je met 1-1 de rust in", zegt Nijlant. "Aan het einde is het nog billenknijpen terwijl je gewoon op 5-1 moet staan."

Nijlant is blij dat hij weer kan beschikken over Jonker, die de eerste seizoenshelft vanwege een blessure miste, maar er sinds de winterstop weer bij is. "Hij heeft zo'n enorme drive, een motor op het middenveld. Hij loopt van 'zestien tot zestien' en komt op het goede moment voor de goal. Goede beleving, goed in de coaching. Hij is enorm waardevol."

SV Zwolle staat bovenaan in de derde periode met negen uit drie. Een herkenbare situatie, aangezien Zwolle er in de tweede periode ook zo goed voor stond. Nijlant hoopt dat zijn ploeg het nu langer volhoudt. "We willen graag ergens om spelen tot het einde."