Afbeelding

PEC Zwolle-doelman Van der Hart verlengt contract

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - Mickey van der Hart heeft zijn handtekening gezet onder een nieuwe verbintenis. De 23-jarige doelman staat daardoor tot medio 2019 bij PEC Zwolle onder contract. Van der Hart speelt sinds de zomer van 2015 bij de Blauwvingers en kwam in die periode tot 54 optredens in het eerste elftal.

Zelf reageert Van der Hart opgetogen over zijn contractverlenging: "Hier in Zwolle heb ik het ontzettend naar mijn zin. Het doet mij dan ook goed dat de verlenging is rondgekomen en ik hier langer onder contract sta. Ik ben klaar voor de strijd om een basisplaats en heb veel zin en vertrouwen in het komende seizoen." Door de terugkeer bij PEC Zwolle van Diederik Boer heeft Van der Hart er komend seizoen een serieuze concurrent bij gekregen.

Gerard Nijkamp, technisch directeur PEC Zwolle: "Met deze contractverlenging ben ik zeer verheugd. Mickey heeft in de twee jaar dat hij hier speelt een sterke ontwikkeling doorgemaakt en ondanks zijn relatief jonge leeftijd, al veel wedstrijden op het hoogste niveau gekeept. Met Diederik Boer gaat hij nu de strijd aan wie zich dit seizoen eerste doelman van PEC Zwolle mag noemen. Voor de club is het daarbij erg fijn om de komende jaren twee eredivisie-waardige sluitposten onder contract te hebben."

Van der Hart maakte in 2015 de overstap van Ajax naar PEC Zwolle. In het seizoen 2014/2015 werd hij verhuurd aan Go Ahead Eagles. Sinds 2007 speelde hij in de jeugdopleiding van de Amsterdammers.

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.