VSW heeft lange tijd de handen vol aan Dieze West.
VSW heeft lange tijd de handen vol aan Dieze West. Pedro Sluiter

Met veredeld A1-elftal zet Dieze West de lange weg naar boven weer in

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

ZWOLLE – De veelal pijlsnelle en fysiek sterke spelers van Dieze West winnen bijna alle persoonlijke duels in de thuiswedstrijd tegen VSW, maar de bal bij een medespeler krijgen, als dat al geprobeerd wordt, is meestal een brug te ver. Er zit genoeg potentie in de piepjonge selectie van Dieze West, maar trainer Henry Landman moet keihard aan de slag om er een team van te maken.

Dieze West in de vierde klasse, op zaterdag. Voor twee handjesvol toeschouwers, de meegereisde VSW-aanhangers niet meegerekend. Het is de nieuwe realiteit voor de ploeg op het Hoge Laar, na een ongekende groeispurt die de vereniging van de zesde klasse naar de hoofdklasse bracht. Vorig seizoen viel de droom financieel en vervolgens ook sportief volledig in duigen en nu is Dieze West terug bij af. Met een ploeg die op een paar uitzonderingen na (Rachid El Bouhni, Juntherley Samboe en 'good old' Naggai Letworry) volledig bestaat uit een doorgeschoven A1-elftal moet de weg naar boven worden ingezet. Een lange weg, zo bleek in de voorbereiding (drie dikke nederlagen in de districtsbeker) en in de eerste competitiewedstrijd. Al valt die eerste wedstrijd ten opzichte van de eerdere resultaten helemaal niet tegen.

De 0-4 nederlaag tegen VSW is geflatteerd. De flink versterkte Windesheimers, met nieuwe trainer Patrick Dijkstra en onder meer de van SV Zwolle overgekomen William van Oene en Rick Konkelaar, hebben het zwaar en verliezen bijna alle persoonlijke duels in de voorhoede.

Dichtbij 1-1

Een opleving van de hard werkende Joey Platenkamp –uit de rebound van zijn schot scoort Maikel Frijlink- bezorgt VSW wel een 0-1 voorsprong bij rust, maar gelegenheidskeeper Junny Hennep wordt veel te weinig op de proef gesteld. Hennep staat op doel omdat Damian Scholten geblesseerd is geraakt en houdt het bij één tegengoal. Hierdoor kan Dieze West kort na de pauze zomaar gelijk maken, maar de kans wordt verspeeld. Een gebrek aan doortastendheid steekt de kop op.

Tiental

Als na 65 minuten een lange bal van VSW weer eens voor onrust in de Dieze West-defensie zorgt en de druistige keeper spits William van Oene torpedeert, kondigt een zware slotfase zich aan voor de thuisploeg die met tien verder moet. Toch duurt het nog tot de 83ste minuut voordat Platenkamp met een lobje de beslissing forceert. Sander Horstman en opnieuw Platenkamp tekenen voor respectievelijk 0-3 en 0-4.

Uitslagen Zwolse clubs amateurvoetbal

Hoofdklasse B: Berkum-Urk 3-0. 2H: SVI-WVF 0-2, Enter Vooruit-Be Quick '28 1-3. 3C: Zwolsche Boys-Oene 0-0, Hattem-ZAC 4-0. 4C: EZC '84-CSV '28 3-3, Zalk-HFC Storica 4-1, Wijthmen-'s Heerenbroek 2-5, Kampen-HTC 1-0. Zondag, 3B: SV Zwolle-SP Lochem 3-1. 5H: Willemsoord-Ulu Spor 1-7.

Visualisatie van Solar Transferium Assendorp.
Prowind en Envitron werken samen aan lokale opwek, opslag en verbruik van zonne-energie Algemeen 3 mei, 08:29
Afbeelding
Industrielicht wint aanbesteding voor verlichting van iconische gebouwen in Zwolle Algemeen 2 mei, 17:11
Afbeelding
Horeca in binnenstad viert Bevrijdingsdag met groots muzikaal festijn Algemeen 2 mei, 15:42