Afbeelding

Opbrengst Night Skate Zwolle gedoneerd aan Ronald McDonald Huis

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - Deze week heeft de organisatie van Night Skate Zwolle een cheque ter waarde van €1.000,- overhandigd aan Lianne Booijink, manager van Ronald McDonald Huis Zwolle.

Dankzij de sponsoren en de ruim 120 deelnemers van de eerste editie van de Night Skate Zwolle op 7 juli konden zij dit mooie bedrag doneren. Booijink is erg blij dat lokale initiatieven zich verbinden aan het Huis in Zwolle: "Het is ontzettend fijn om te zien dat er veel organisaties en mensen in de omgeving zijn die het Ronald McDonald Huis een warm hart toe dragen in welke vorm dan ook. Sportend, informerend of financieel, we kunnen niet vaak genoeg aandacht krijgen voor het feit hoe belangrijk het is dat er in Zwolle een logeerhuis is. Een plek waar ouders terecht kunnen als hun zieke kind is opgenomen in Isala. Wij zijn de Schaatsvereniging Zwolle dan ook meer dan dankbaar.”

Schaatsvereniging Zwolle

De Night Skate Zwolle is georganiseerd door Schaatsvereniging Zwolle, die dit jaar vijftig jaar bestaat. De vereniging telt op dit moment 140 leden. Van half oktober tot half maart wordt geschaatst op de ijsbaan in Dronten en Deventer. De rest van het jaar vinden er skeeler-, fiets- en loop-/conditietrainingen waar gewerkt wordt aan conditie, kracht en schaatstechniek. Er worden daarnaast vele activiteiten georganiseerd zoals jeugdkampen en fietsweekeinden.

Skaten op de openbare weg

De organisatie van de Night Skate Zwolle is al weer bezig met de voorbereiding voor volgend jaar. Er zullen dan meerdere ‘skates’ op de openbare weg georganiseerd worden. Op de website www.nightskatezwolle.nl is meer informatie vinden.