Afbeelding

Schuurman nieuwe trainer van Berkum

Sport

ZWOLLE - Raymond Schuurman is met ingang van het voetbalseizoen 2018/2019 hoofdtrainer van hoofdklasser Berkum. De vijftigjarige Zwollenaar staat nu nog aan het roer bij eersteklasser ASV Dronten.

"Ik hoop de positieve lijn die Berkum heeft gerealiseerd door te zetten", kijkt hij vooruit. "De positie in de hoofdklasse moeten we behouden, maar misschien kunnen we ook verder omhoog kijken."

Raymond Schuurman heeft een ruime ervaring als trainer bij onder meer Alcides, Sparta Nijkerk, Go-Ahead Kampen en SV Zwolle. Hij is niet alleen in het bezit van het diploma Trainer Coach 1, vereist in de hoofdklasse, maar heeft ook de papieren om te werken als Coach Betaald Voetbal. Voor dat diploma liep hij stages bij onder meer PEC Zwolle, Manchester City, Feyenoord en ADO Den Haag.

Berkum is voor Schuurman zeker geen onbekende club want hij was er al eerder hoofdtrainer, van 2001 tot 2004. In zijn eerste seizoen promoveerde hij toen met Berkum naar de eerste klasse. In de jaren ’80 en ’90 kwam hij als speler uit voor Berkum, Be Quick ’28, HTC en de jeugd van PEC Zwolle.

Arno Hoekstra is de huidige trainer van Berkum. Hij is bezig aan zijn tweede seizoen. Vanwege zijn werk besloot hij na deze jaargang tijdelijk te stoppen als trainer.