Vrouwen PEC Zwolle op eigen kracht naar play-offs

ZWOLLE - Het vrouwenelftal van PEC Zwolle heeft zich met een 3-1 overwinning op Achilles '29 op eigen kracht geplaatst voor de play-offs van de eredivisie.

De ploeg van trainer Wim van der Wal had plaatsing in eigen hand, maar moest winnen om zeker te zijn. Het leek een moeilijke avond te worden voor PEC Zwolle vrouwen in een ijskoud Mac3PArk stadion toen Melissa Evers met een wat gelukkig schot de bezoekers op voorsprong zette. Evers kreeg de bal terug uit een corner en stuurde de bal, bewust of onbewust, in de lange hoek. PEC oogde nerveus, maar kwam dankzij een kopbal van Yvette van Daelen uit een corner na een half uur langszij.

PEC was feller en scherper in de tweede helft, maar het duurde tot de 72ste minuut voordat Babiche Roof op aangeven van Maxime Bennink 2-1 maakte. Een fraaie goal van Roof, die de bal met een feilloze aanname klaar legde en keurig in de hoek plaatste.

Bennink profiteerde in de 83ste minuut nog van geklungel van de Achilles-doelvrouw en schoof de bal in het lege doel: 3-1.

De Zwolse vrouwen zijn door de driepunter als derde geƫindigd in de competitie en hebben daarmee de doelstelling, het behalen van de play-offs, bereikt. Speelsters en staf vierden na het laatste fluitsignaal dan ook een verdiend feestje, dat nog mooier werd toen bleek dat PEC een mooie aanvulling op de spelerspot deed als beloning voor het behalen van de doelstelling.