Jan Faber
Jan Faber

WVF, Berkum, SVI en ZAC op zomertoernooi Be Quick '28

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - Op het Colijn en Partners zomertoernooi dat woensdag voor de achtste keer van start gaat is het organiserende Be Quick '28 er in geslaagd om een heimelijke droom te verwezenlijken: voor het eerst schreven twaalf clubs zich met vier elftallen in.

Jan Faber (55) is een van de organisatoren van het eerste uur en loopt al sinds zijn tiende bij Be Quick rond. Toen hij gevraagd werd om mee te doen met het toch wel omvangrijke toernooi, hapte hij toe. Zijn zoon deed ook jarenlang mee aan het toernooi waarop de teams JO13-1, JO15-1, JO17-1 en JO19-1 in actie komen. Er worden zo'n negentig wedstrijden afgewerkt.

Dit jaar realiseert de organisatie eindelijk het gewenste scenario: twaalf clubs met vier elftallen. Jan: "In het verleden was het nog wel eens zo dat hier en daar een trainer besliste om niet mee te doen. Maar geleidelijk aan is er door de clubs steeds meer besloten om met vier teams deel te nemen. Daar zijn we uiteraard blij mee."

Voor de verenigingsprijs, waarbij alle wedstrijdpunten bij elkaar worden opgeteld, is dit leuker. Jan: "Andere jaren kon je bij voorbaat al enkele clubs afstrepen." De laatste twee jaar was Be Quick zelf de winnaar van de verenigingsprijs. "Maar het is natuurlijk niet zo dat wij ieder jaar die prijs moeten winnen", zegt Jan. "Dat gunnen we andere clubs ook."

Buiten Be Quick doen er nog vier clubs uit Zwolle mee: Berkum, WVF, SVI en ZAC. Uit de regio komen Alcides, FC Meppel, HHC Hardenberg, Flevo Boys, CSV Apeldoorn, Olde Veste en Genemuiden. Het toernooi staat als een huis, dat merkt Jan ook. “Teams komen graag hier naartoe. De organisatie loopt, het niveau is goed en clubs hoeven zelf niets te organiseren. En zo ver voor aanvang van het seizoen heb je al wat mogelijkheden om door te selecteren.” Alle teams spelen minimaal drie wedstrijden. De teams die spelen voor de klasseringen één tot en met zes spelen nog een wedstrijd extra. Op 7 juli eindigt het grote toernooi met de finalewedstrijden.

Een ding is deze zomer in ieder geval wat makkelijker. Oranje doet niet mee aan het WK. Jan: "Daar hoeven we nu dus niets om heen te plannen. Maar bij Be Quick staat altijd de televisie aan."

Afbeelding
Afscheid voorman Natuur en Milieu Overijssel: “Organisatie heeft positieve klank gekregen" Algemeen 31 mei, 16:43
Afbeelding
Vier dominicaanse broeders verhuizen uit klooster Algemeen 31 mei, 16:41
Afbeelding
Hoe deden de Zwolse amateurvoetbalclubs het dit seizoen? Sport 31 mei, 16:34