Afbeelding

PEC Zwolle vrouwen onderuit tegen PSV

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - Het vrouwenelftal van PEC Zwolle heeft niet voor een stunt kunnen zorgen tegen PSV. In het Mac3Park stadion won de koploper van de eredivisie met 1-3.

Na een eerste helft waarin PEC aanvallend onmachtig was en verdedigend kwetsbaar, met een 0-1 achterstand als gevolg, werd er na de pauze uit het wel bekende andere vaatje getapt. PEC speelde met meer lef, zette PSV vast op eigen helft en was feller in de duels.

De beloning kwam al binnen tien minuten in de vorm van een rake vrije trap van Maud Asbroek, vanaf 'randje zestien'. PSV-keepster Elizabeth Sarasola, die niet goed stond opgesteld, zag de bal langs de muur in de hoek vliegen.

De Zwolse storm ging na een kwartiertje liggen, maar het was een dramatische pass op het middenveld die PEC de wedstrijd kostte. Na het balverlies werd invalster Maddy Williams met één steekpass vrij gezet voor PEC-keepster Nienke Olthof, die de 1-2 niet kon voorkomen. In de blessuretijd ontsnapte Williams nogmaals en werd Olthof met een stiftje gepasseerd: 1-3.

"Het was kantje boord vandaag", vond trainer Wim van der Wal. "Er was één ploeg die probeerde te voetballen in de tweede helft en dat waren wij. Erg zuur dat je dan door een foute pass verliest."

PEC heeft het tot dusverre moeilijk dit seizoen. Het stond voor de wedstrijd zevende, van de negen. Na de derde plaats, in de reguliere competitie, van vorig seizoen valt dat wat tegen. "Het valt elke keer nog niet onze kant op, maar we werken er hard voor", zegt Van der Wal.