Travelbags/HV Zwolle handbalheren puntverlies tegen immer lastige hekkensluiter Blauw Wit

· leestijd 2 minuten Sport

Op de vroege zondagmorgen, vertrokken de heren van Zwolle naar Blauw-wit in Ruurlo. Waar Zwolle vorige week met 1 punt het niet kon winnen tegen de koploper, was nu de hekkensluiter aan de beurt. Na het nuttigen van de benodigde kopjes koffie, ging Zwolle dan ook vol goede moed de kleedkamer in voor de voorbereiding.

Door de lange reis was een goede voorbereiding dan ook nodig om fris de wedstrijd te beginnen. In de kleedkamer werden de strategieën besproken en werd aangegeven dat de heren rustig hun eigen spel moesten spelen.

Dat Zwolle eigen spel moesten spelen werd dan ook aan het begin duidelijk. Door goed opgezette aanvallen en sterk verdedigen wist Zwolle op een voorsprong te komen van 5-9. Na de eerste 20 minuten gespeeld te hebben, begonnen de Heren van Zwolle in te kakken. Door snel spel vanuit Blauw-wit wisten zij dan ook terug te komen naar 10-10. In de laatste 10 minuten van de eerste helft wist Zwolle dan ook weinig het net te raken en gingen de teams de rust in met een stand van 12-13.

In de rust werd besproken dat de tweede helft sterk begonnen moest worden, als de punten nog mee naar huis genomen wilden worden. De heren moesten hun eigen spel weer gaan oppakken, meer systemen gaan uitvoeren en het tempo moest omhoog.

Dat het tempo omhoog ging, was duidelijk te zien. Mede door de linkerhoek van Zwolle, Lesley Rigter, konden de heren van Zwolle de voorsprong uitbreiden. En ook door een aantal snelle tegenaanvallen door een combinatie van Jordy Hendriks en Igor Klomp wisten zij op van 13-17 te komen.

Aan beide kanten werden hier en daar overtredingen gemaakt, waardoor er veel tijdstraffen gegeven zijn. Hierdoor ontstond vaak een overtalsituatie. De heren van Blauw-wit wisten hier goed gebruik van te maken en konden zo ook terugkomen naar 18-20. Zwolle daarentegen wist hier geen gebruik van te maken en met een overtalsituatie van 4 tegen 6 wisten ze het net niet te raken.

Door slordig spel in de laatste 15 minuten aan de kant van Zwolle, wist de tegenpartij daar gebruik van te maken. Blauw-wit kon hierdoor de stand terugbrengen naar 26-26 met nog maar 2 minuten speeltijd te gaan. Ondanks de goede pogingen van de heren uit Zwolle, lukten ze het ook in deze minuten niet om te scoren. En ondanks een spannende slotfase en laatste minuut werd de wedstrijd beëindigd met een eindstand van 26-26.

Ondanks de goed gespeelde wedstrijd, waar hier en daar nog te veel foutjes gemaakt werden, gaat er in ieder geval 1 punt weer mee terug naar Zwolle. De heren hebben weer geleerd van deze wedstrijd en zullen dan ook zeker volgende week thuis tegen Minerva hun uiterste best gaan doen om de punten thuis te laten! Tot volgende week, 11:35 uur te Zwolle Zuid.