Michiel Worst tussen drie tegenstanders in.
Michiel Worst tussen drie tegenstanders in. Hans Smit

Mannen Swol 1894 doen aan klantenbinding, vrouwen laten kans liggen

· leestijd 1 minuut Sport

(door Harry Bouwhuis)

ZWOLLE - De waterpolomannen van Swol 1894 doen zaterdagavond aan klantenbinding door overtuigend te winnen van ZV Utrecht. Het doelpuntenfestijn in Zwembad De Vrolijkheid stopt bij 23-10. De vrouwen gaan in Krommenie met 11-7 onderuit tegen De Ham.

Mannencoach John Uittenhout reageert enthousiast na de succesvolle exercitie. “Ik ben dik tevreden over ons spel. In Utrecht kwamen we niet verder dan 6-6, nu declasseren we ze. Inderdaad, ze misten een aantal spelers maar dat zegt niets over de teamprestatie.”

In de eerste periode nemen de Zwollenaren een 3-1 voorsprong, vooral ook door goed keeperswerk van Guido Kooijmans. Daarna komt de prima combinerende thuisploeg op stoom en sluit de tweede periode, na een succesvol uitgespeelde manmeer-situatie, af met 7-3.

Na de pauze komt het gehavende Utrecht nog even terug maar Kevin Robert Sörensen gooit de wedstrijd in het slot. Het snoeiharde schot van de massieve Deense aanwinst zorgt voor 8-4 en dat betekent het einde van het weerwerk van de tegenstander die na het derde kwart tegen een 15-7 achterstand aankijkt.

Titelkandidaat nog op zijspoor

De Zwolse waterpoloërs lopen daarna uit naar een onbedreigde 23-10 zege met strakke schoten en fraaie boog- en doorstootballen. Menno de Vries (5) en Michiel Worst (4) zijn de topschutters. Uittenhout: ”Utrecht maakte nauwelijks goals uit combinaties, onze verdienste. Al hadden zij wel pech dat afstandsschoten vaak het houtwerk troffen. Aan de andere kant hadden wij zeker drie vijfmeter-worpen meer moeten hebben.” Door drie eerdere teleurstellende nederlagen staat de Zwolse titelkandidaat in de tweede klasse desondanks nog op een zijspoor. “Maar er is nog veel mogelijk. De competitie is nog niet gespeeld. Voorlopig gaan we op deze weg door.”

Vrouwen 'lafjes' onderuit

Voor de vrouwen was er weinig te halen bij De Ham, dat in de promotiepoule met PSV de dienst uit maakt. Coach Mieke van der Sloot: ”We waren vooral in de eerste periodes te afwachtend, zeg maar lafjes. We hebben de mogelijkheden niet benut en de kans op een stunt laten liggen.“ De coach kan de komende weken een slag slaan met drie thuiswedstrijden op rij. ”Daarbij strijden Het Y en Dordrecht net als wij om de derde promotieplek. Mochten we die drie duels winnen dan doen we hele goede zaken. Het is voor ons geen must maar mochten we promoveren, dan gaan we op het hoogste plan beslist de uitdaging aan."

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 7 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 7 uur geleden