Afbeelding

Vrouwen PEC Zwolle verliezen ook derde duel kampioenspoule

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - De vrouwen van PEC Zwolle geven de goals kinderlijk eenvoudig weg tegen FC Twente en verliezen ook de derde wedstrijd in de kampioenspoule van de eredivisie. De vijfvoudig landskampioen (2011 en 2013-2016) wint met 1-5 in het Mac3Park stadion.

De Zwolse stadionspeaker van dienst klinkt haast depressief als hij de 0-3 van Twente omroept, zeven minuten voor de pauze. Het is een draak van een doelpunt waarbij Shanel Smid een lobje van Renate Jansen nog lijkt te kunnen wegwerken, maar met bal en al in het doel valt.

Bij de 0-2, na een half uur, slaat PEC een nog slechter figuur. Doelvrouw Nienke Olthof zadelt Smid door een onhandig passje met een probleem op en de centrale verdedigster verliest in 'de zestien' de bal aan Joëlle Smits, die collega-aanvalster Jansen bedient.

Aan het einde van een eerste helft waarbij de teams zo aardig zijn om elkaar de nodige hele en halve kansen te schenken, zorgt Maxime Bennink voor een sprankje hoop. De verreweg gevaarlijkste Zwolle-speelster trekt goed vanaf de linkerkant naar binnen, schiet hard raak en biedt PEC nog wat perspectief voor de tweede 45 minuten.

Van dat perspectief is een kwartier na de pauze niks meer over. Jansen kopt eerst nog op de paal voordat ze er 1-4 van maakt met een fraai wippertje. De derde goal van de Twente-spits. Smits bepaalt de eindstand op 1-5.

De wedstrijd kabbelt naar het einde. Babiche Roof denkt er tien minuten voor tijd nog 2-5 van te maken, maar haar intikker na een voorzet van de linkerkant wordt afgekeurd vanwege buitenspel.

Kampioenspoule

PEC eindigde als vijfde in de competitie en plaatste zich daardoor net voor de kampioenspoule. Daarin heeft het na drie nederlagen nog maar weinig kans om een plekje te stijgen. De achterstand op nummer vier ADO Den Haag bedraagt zeven punten, met nog vijf duels te gaan. Er wachten zware duels in de komende twee weken, uit tegen PSV en Ajax.

PEC plaatste zich vorige week voor de halve finales van het bekertoernooi en daarin treft het op 12 april ADO Den Haag, in Zwolle.

Afbeelding
 Teleurstelling bij Babiche Roof na een Twentse treffer.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 16 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 16 uur geleden