Annelien Alons passeert het blok van Eurosped
Annelien Alons passeert het blok van Eurosped Hans Smit

Deelname aan play-offs eindigt in mineur voor volleybalvrouwen

· leestijd 1 minuut Sport

(door Harry Bouwhuis)

ZWOLLE - Nog Ć©Ć©n duel hebben de volleybalsters van Regio Zwolle te gaan. Met de uitwedstrijd bij VC Sneek nog voor de boeg kan, na de thuisnederlaag 0-3 tegen Eurosped en een laatste plek in de kampioenspoule, gesproken worden van een mislukt seizoen.

De volleybaljaargang 2018-2019 was er voor de formatie van coach Wilfried Groothuis vooral Ć©Ć©n van vallen en opstaan. Prima sets werden afgewisseld met ondermaatse vertoningen. Die wisselvalligheid was het grote euvel. Met daarbij het wegvallen van captain Ester de Vries is de te lage klassering verklaard. ā€Inderdaad en ik heb dat helaas niet om kunnen draaienā€, erkent Groothuis. ā€œMaar ik ben niet met je eens dat het ook een mislukt seizoen was. Vorig jaar hadden we een ijzersterke as met De Vries, Kim Robitaille en Rosita Blomenkamp. Die is weggevallen. Deze jonge ploeg heeft het goed opgepakt maar het was allemaal niet rijp en stabiel genoeg. Vooral de talenten en ook anderen hebben echter wel stappen gemaakt.ā€

In het laatste thuisduel tegen Eurosped, ook niet in goede doen in de eindronde, gaat de eerste set nog gelijk op. De formatie van coach Jan Berendsen trekt wel met 23-25 aan het langste eind. In de tweede set komt Regio Zwolle Volleybal terug na een 10-15 achterstand en maakt er bij 13-15 nog eventjes een wedstrijd van. Het blijkt onvoldoende. Eurosped zet aan en speelt zich naar een toch nog eenvoudige 20-25 setwinst. De derde set (16-25) is een formaliteit.

Nog Ć©Ć©n duel resteert dus voor de Zwolse selectie bij VC Sneek en daarna kan Regio Zwolle Volleybal weer gaan bouwen richting een nieuw seizoen. Manager Edwin van den Broeke stopt en wordt vervangen door Nico Verweij als operationeel en Hester Wermink als technisch manager. Van den Broeke kijkt met plezier terug op drie jaren bij de vrouwen. ā€Vooral die derde plek in de kampioenspoule vorig seizoen was voor mij een hoogtepunt. De onbevangenheid en de wil om altijd door te gaan. We waren regelmatig onverslaanbaar en misten op een haar na de finale. Achteraf bezien heel jammer.ā€

Ook voor de mannen van ConĆ­che Topvolleybal Zwolle was het een teleurstellend volleybaljaar. De minieme kans die er was om het vege lijf te redden werd vorige week al teniet gedaan door het resultaat van VoCASA tegen Advisie/SSS (2-3). Zaterdagavond werd het duel om de baard van de keizer in Barneveld tegen SSS verloren met 3-2 in de setstanden 25-18,25-15,23-25, 21-25 en 15-9.