Technisch directeur Gerard Nijkamp in het midden naast Quispel
Technisch directeur Gerard Nijkamp in het midden naast Quispel PEC Zwolle

PEC Zwolle legt Jan Quispel (17) vast

Sport

ZWOLLE - PEC Zwolle heeft Jan Quispel gecontracteerd. De middenvelder, die de afgelopen jaargang al meetrainde bij PEC Zwolle O17 en later bij Jong PEC Zwolle, tekent een contract voor een seizoen, met een optie voor nog eens twee jaren.

"Ik denk dat ik hier de beste kans heb om de stap naar het betaald voetbal te zetten. Ook heb ik hier een duidelijk doel voor ogen om aan te werken, dit seizoen wil ik namelijk zoveel mogelijke ervaringen opdoen, mezelf uitdagen en kijken waar mijn plafond ligt”, zegt de zeventienjarige Quispel, die een verleden heeft in de voetbalacademie van FC Twente.

Technisch directeur Gerard Nijkamp: "Jan is een talentvolle speler die ons afgelopen seizoen positief heeft verrast. Hij beschikt naast zijn voetballende kwaliteiten over een goed overzicht en stopt ontzettend veel power in zijn spel. Meerdere clubs hadden interesse in hem, maar Jan heeft ervoor gekozen om in Zwolle te blijven, waar wij uiteraard heel content mee zijn. Hier krijgt hij de kans om in de voorbereiding op het nieuwe seizoen mee te trainen met de eerste selectie van trainer John Stegeman. Daar zal ook bepaald worden in welk team hij gaat spelen.”

Afbeelding
Ouderenzorg IJsselheem met aandacht: Roland over zijn keuze voor ouderengeneeskunde Partnerbijdrages 15 uur geleden
De rechtbank in Zwolle.
Boete voor verkeersongeval met drie slachtoffers in Kampen Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Lokale initiatieven gezocht voor donaties ter waarde van 50.000 euro Algemeen 20 uur geleden