Afbeelding

Jeugdspeler Huiberts tekent voor drie seizoenen bij PEC Zwolle

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - PEC Zwolle heeft opnieuw een jonge speler vastgelegd. Na Jan Quispel vorige week, heeft nu Dean Huiberts een contract getekend. De negentienjarige middenvelder is voor drie seizoenen vastgelegd. Dean is het neefje van Max Huiberts, die in het seizoen 1990/1991 bij FC Zwolle speelde.

Net als Quispel komt Huiberts uit de jeugdopleiding van FC Twente. Vorig jaar stapte de middenvelder over naar de PEC Zwolle Voetbalacademie. Afgelopen seizoen was Huiberts door de late overgang niet speelgerechtigd in officiële duels van de Zwollenaren, waardoor hij alleen in trainingen en oefenwedstrijden in actie kon komen.

Dean Huiberts: "Ik ben heel blij dat ik voor drie seizoenen heb getekend bij PEC Zwolle. Ik zal mijn uiterste best doen om mij voor de volle honderd procent in te zetten voor deze club. Ik heb er heel veel zin in en kijk er naar uit om volgende week zaterdag voor het eerst op het veld te staan bij de eerste training van het seizoen."

Technisch directeur Gerard Nijkamp: "Met Dean hebben we opnieuw een jonge en talentvolle speler aan ons weten te binden. Al geruime tijd zijn wij gecharmeerd van Dean. We hebben hem een jaar aan het werk gezien bij de PEC Zwolle Voetbalacademie. Ondanks dat Dean niet in competitiewedstrijden kon meespelen, zijn wij overtuigd van zijn kwaliteiten. Hopelijk wordt hij de tweede Huiberts (Dean is het neefje van Max Huiberts, red.) die zijn debuut mag maken voor PEC Zwolle. Net als Jan Quispel zal Dean vanaf volgende week zaterdag aansluiten bij de hoofdselectie."

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.