DOS Kampen boekt monsterzege op SVI

De donderdagavondwedstrijd van het Berend Elzerman Toernooi tussen SVI en DOS Kampen is geëindigd in een grote zege voor de Kampenaren: 1-7.

Met rust was het al 1-3 in Kamper voordeel. Allan Bakker was de gevierde man bij DOS Kampen, hij scoorde alle drie de goals en profiteerde op een gegeven moment optimaal van de man meer situatie. Eén van de spelregels van het BET is dat bij een gele kaart de betreffende speler het veld voor tien minuten moet verlaten. In de eerste helft kregen de SVI’ers Faisel El Atiauoi en Youp Kok kort na elkaar een gele kaart, waardoor de Zwollenaren met negen man verder moesten. Op dat moment stond het 1-1 door goals van diezelfde Kok en Bakker.

In de tweede helft, waarbij het inmiddels weer elf tegen elf stond, ging het duel tussen beide eersteklassers gelijk op. Na een uur kon Twan Knul na een goede aanval simpel de 1-4 aantekenen, waarna het Zwolse verzet definitief gebroken was. Binnen een kwartier werd het zelfs 1-5 door een goal van Jochem van Putten, gevolgd door een doelpunt van Frank Jansen en een rake kopbal van Martijn Barneveld: 1-7. Dat was ook de eindstand.

Beide teams benutten daarna alle drie hun penalty’s, die na de reguliere speel tijd genomen worden. Elke penalty levert ook een punt op. Nu de tweede speelronde van het toernooi is afgewerkt is de tussenstand als volgt: Zwolsche Boys 4 punten, KHC 7 punten, DOS Kampen 8 punten, SVI 9 punten, VSCO’61 9 punten en WVF 11 punten.

Er is zaterdag op de laatste speeldag van het toernooi nog van alles mogelijk. De bovenste 5 ploegen hebben allemaal nog kans op de toernooizege. Het toernooi gaat zaterdag om 13.00 uur verder met de wedstrijd VSCO’61 tegen Zwosche Boys. Om 15.15 uur staan dan twee derby’s op het programma, namelijk de Kampense derby DOS Kampen tegen KHC en de Zwolse derby WVF tegen SVI. Ook de weersvoorspellingen zien er goed uit. Het belooft dus een boeiende en mooie dag te worden op sportpark De Heughte in Oosterwolde.