Dion Reijnen
Dion Reijnen Pedro Sluiter

Aanvoerder WVF weet niet hoe hij moet juichen

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)
ZWOLLE - WVF-Be Quick '28 (1-1) is geen wedstrijd waar lang over wordt nagepraat, behalve dan door Dion Reijnen. De WVF-aanvoerder maakt zijn eerste doelpunt in ruim tien jaren prestatief voetbal.

Het leidt tot een kinderlijk blij vreugdetafereel, waarin Reijnen duidelijk nog zoekende is naar 'zijn' manier van juichen. Nadat de centrale verdediger de vrije trap van Wilco Gerritsen bij de tweede paal vrij eenvoudig binnenschiet -hij hoeft er alleen maar tegenaan te lopen- rent hij richting de WVF-bank, onderweg nog anderhalf keer springend met zijn arm in de lucht, alvorens hij het middelpunt is van een massale omhelzing. Wat hij precies doet, weet Reijnen zelf kort na de wedstrijd al niet meer.

"Ik heb geen flauw idee. Het was wel spontaan. We gaan het terugzien op WVF Tv", lacht Reijnen, die dit seizoen vaker mee naar voren mag. "In het verleden had ik altijd een lange centrale verdediger naast me, dus dan bleef ik achterin. Ik heb niet veel kansen gehad om een doelpunt te maken. Dit seizoen mag ik wat vaker mee naar voren, dus dan moet ik er nog wel eentje in kunnen prikken. Dit was zéker niet de laatste", zegt Reijnen gekscherend.

Na de 1-0 van zijn voet heeft Reijnen het gevoel 'dit gaan wij in geen duizend jaar meer weggeven', maar door een aanvallende wissel van Be Quick gaat WVF achteruit lopen en komen de bezoekers al snel langszij door een doelpunt van invaller Hugo Koopman op aangeven van Hugo Winkeler. Hoewel Be Quick hierna het betere van het spel heeft, in tegenstelling tot de eerste helft, creëert het nauwelijks kansen en heeft het dus net zo weinig recht op de drie punten als WVF.

Blessureleed
Reijnen keerde vorig seizoen in de winterstop terug na een jaar blessureleed en heeft wat tijd nodig gehad om zich terug in de basis te knokken. "Het draaide toen super goed, dus dan snap ik wel dat de trainer mij niet ineens zo er inzet. Ik was ook lang eruit geweest en dan moet je altijd een beetje opbouwen."

De 28-jarige Zwollenaar vormt nu een centraal duo met Paul van Dijk en dat is ten koste gegaan van Joost Zweers. "We hebben dit jaar gewoon super veel concurrentie", aldus Reijnen, die een echte WVF'er is. Buiten wat seizoenen om in de jeugdopleiding van PEC Zwolle, speelde hij altijd voor WVF en dat zal hij ook blijven doen. "Een leuke club. Ik heb wel de kans gehad om weg te gaan, maar dat vond ik lastig. Nu hoeft dat niet meer. Ik ben 28. Ik blijf hier gewoon lekker voetballen."