Tiental Be Quick '28 houdt stand tegen Den Ham

ZWOLLE - Be Quick '28 heeft een puntje overgehouden aan een duel waarin het de laatste twintig minuten met tien man speelde. Den Ham verzuimde te profiteren van de man-meer-situatie (0-0).

Frank Oosterhof wist het al toen hij de doorgebroken speler neerhaalde en protesteerde dan ook niet toen de scheidsrechter hem de rode kaart toonde. De aanvoerder zag dat zijn team in de laatste twintig minuten stand hield en eigenlijk maar één grote kans weg gaf. Van dichtbij werd op de lat gekopt. Doelman Eser Elmali moest in actie komen bij een vrije trap, maar verder grossierde Den Ham in onnauwkeurige eindpasses.

Be Quick '28 deed dat niet veel beter en kwam na de pauze tot welgeteld één kans. Sander Fillet speelde zich in de 63ste minuut knap vrij, maar tikte de bal te ver voor zich uit waardoor de doelman kon ingrijpen. Tien minuten hiervoor was het Den Ham dat oog in oog met de doelman faalde na een korte één-twee door het centrum.

Het is de tweede remise op rij voor Be Quick '28, dat na vier duels vijf punten heeft verzameld in 2H. De ploeg van trainer Edwin van Nijen staat daarmee negende. Den Ham is de koploper.

In dezelfde klasse ging WVF voor het eerst dit seizoen onderuit (5-1 bij Hulzense Boys), terwijl ZAC met drie punten terugkeerde uit Oldebroek. De promovendus won knap van Owios met 1-2. Robbin Bastiaan maakte beide Zwolse goals, de 1-2 viel vijf minuten na de pauze.

Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 4 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 4 uur geleden
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 5 uur geleden