Dieze West met negen man langs VSW

(door Harry Bouwhuis)

ZWOLLE - Binnen tien minuten is de strijd tussen Dieze West en VSW beslist. Na een kwakkelende eerste helft die wordt afgesloten bij 0-0 opent Levi El Atiaoui vlak na rust de score. Vijf minuten later gooit neef Nejim de wedstrijd in het slot na een rake vrije trap.

Het zijn hoogtepunten in een weinig aansprekend duel waar rode kaarten voor Rachid Lahzal en Juntherly Samboe (Dieze West) de dieptepunten zijn. ā€œHet was matig. We hebben nooit ons niveau gehaald. Het was bij ons vooral onzorgvuldig. Als je minste voetballers vandaag de beste spelers zijn heb je een probleem. Dieze West heeft verdiend gewonnen in een verder best sportieve wedstrijd.ā€ VSW coach Jan van der Kolk windt er geen doekjes om. Zijn ploeg gaf niet echt thuis in de tegenvallende kraker met als inzet de bovenste plek in 4D.

Het wordt een duel waar voor rust een knap schot op de paal van Nejim El Atiaoui, en twee keer goed opstomen van Samboe aan de linkerkant de voornaamste wapenfeiten zijn. Na de pauze is er snel de voorsprong voor de thuisclub. Levi El Atiaoui scoort knap. Vlak daarna krijgt Rachid Lahzal ruzie met VSW'er Rick Dirksen na een overtreding. Scheidsrechter Ekkel ziet in het gedrag van Lahzal een rode prent. De vrije trap wordt door Nejim El Atiaoui overtuigend binnen geschoten. Invaller Jaouad Akloud, terug na een blessure, is nog een paar keer dicht bij de 3-0 want VSW kan ook in de tweede helft nauwelijks een vuist maken. In de slotminuten volgt opnieuw rechtstreeks rood als Samboe natrapt.

"Onnodig en vooral onbegrijpelijk", oordeelt Dieze West trainer Tom Ijzerman. ā€œIk zal Juntherly er deze week zeker nog over aanspreken.ā€ Over de eerste rode kaart is IJzerman minder stellig. "Ik vond geel misschien meer op zijn plek. Maar je koopt er allemaal niets voor. Het was geen hoogstaande wedstrijd. Zij begonnen defensief. Dan moet je het baltempo hooghouden. Dat lieten we na. Maar we winnen, daar gaat het om."