Afbeelding
Pedro Sluiter (archief)

PEC Zwolle vrouwen hekkensluiter af na eerste winst

Sport

ZWOLLE - Met een voor Zwolse begrippen bevrijdende zege in Den Haag hebben de PEC Zwolle-vrouwen de eerste driepunter van dit seizoen bemachtigd.

Op bezoek bij ADO Den Haag won de ploeg van trainer Joran Pot met 1-2 en dat was de eerste overwinning in de hofstad in zes jaren tijd. Door de winst is PEC geklommen van de achtste naar de zesde plaats in de eredivisie. Na vier gelijke spelen en drie verliespartijen was er eindelijk redelijk tot juichen, al scheelde het weinig of een voorsprong was in de slotfase weer uit handen gegeven. Net zoals tegen vv Alkmaar en Excelsior Barendrecht dreigde dit scenario, dat tot grote Zwolse opluchting niet uitkwam. Een Haags kwartiertje in het Cars Jeans stadion leverde weliswaar het nodige gevaar op voor het doel van Moon Pondes, maar de afwerking liet bij de thuisploeg nogal te wensen over.

De in het eerste bedrijf opgebouwde voorsprong van 0-2 (eigen doelpunt na goed werk Rebecca Doejaaren en een lekkere uithaal van Dominique Bruinenberg) waren genoeg voor de winst. PEC zag verdediger Imre van der Vegt twintig voor tijd geblesseerd uitvallen. Zij werd ondersteund door twee mesnen naar de kleedkamer gedragen.

Koploper op bezoek
Vrijdag ontvangt PEC Zwolle in het Mac3Park stadion de vrouwen van PSV, die na zeven wedstrijden ruimschoots aan kop gaat. De wedstrijd begint om 19.30 uur. Eerder dit seizoen werd het 4-0 in Eindhoven.

Afbeelding
Beleef het ware verhaal van Anne Frank op 20 mei in Schouwburg Odeon Algemeen 3 uur geleden
Visualisatie van Solar Transferium Assendorp.
Prowind en Envitron werken samen aan lokale opwek, opslag en verbruik van zonne-energie Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Industrielicht wint aanbesteding voor verlichting van iconische gebouwen in Zwolle Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Horeca in binnenstad viert Bevrijdingsdag met groots muzikaal festijn Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Brandweer doneert duikapparatuur aan Stichting Waterlicht Algemeen gisteren
Afbeelding
Makershuis VAKTOR biedt Mastertraject aan voor creatieve makers in de regio Zwolle Algemeen 2 mei, 12:52