Afbeelding

Geld inzamelen als hoofddoel zaalvoetbaltoernooi

Sport

ZWOLLE – Op zaterdag 11 januari 2020 wordt de negentiende editie gehouden van het 'Goede Doelen Zaalvoetbaltoernooi' in de WRZV-hallen en dit keer wordt er geld ingezameld voor Intermezzo Zwolle, een nazorgcentrum voor mensen met kanker en hun naasten.

Sinds de eerste editie in 2002 is elk jaar een andere bestemming gevonden voor het toernooi, dat dit keer door het leven gaat als het Wensink Goede Doelen Zaalvoetbaltoernooi. Het autobedrijf is hoofddonateur.

Vorig jaar werd een mooi bedrag van 2000 euro opgehaald voor Hospice Zwolle. “Dit jaar gaan we natuurlijk voor een nog hoger bedrag”, zegt Folkher Langejans van HTC 4, dat sinds de editie van 2019 de organisatie in handen heeft. Volgens hem staat het toernooi bekend om zijn sportieve en gemoedelijke sfeer waarbij de prestaties volledig in het teken staan van het inzamelen van zoveel mogelijk geld. De feestavond na afloop van het toernooi is dan ook belangrijk. "Want we willen zoveel mogelijk geld ophalen tijdens de verloting", aldus Langejans.