Stan Wissink
Stan Wissink Pedro Sluiter

Na hattrick heeft Wissink de top drie van de Salverda Trofee in het vizier

· leestijd 2 minuten Sport

(door Mark de Rooij)

ZWOLLE - Tegen de scoringsdrift van SVI-spits Youp Kok is voorlopig geen kruid gewassen en dus lijkt prolongatie van de Salverda Trofee ver weg voor Stan Wissink, maar met een hattrick tegen Zwolsche Boys klopt de HTC-spits wel op de deur van de top drie.

Stan is de Man in de derby tegen Zwolsche Boys, zo’n wedstrijd met de bekende twee gezichten. Voor de pauze domineert Zwolsche Boys met een 0-1 voorsprong als gevolg (doelpunt Kevin Westerbeek) en na de pauze is het HTC dat het initiatief naar zich toe trekt en door drie goals van Wissink de derby beslist. “In de tweede helft win je het op inzet en een hecht collectief”, ziet trainer Joop van Dijk. “En vallen de ballen goed voor ons, dat moet ik ook toegeven.”

Wissink vindt de 2-1 zijn mooiste van de koude en kletsnatte middag. “Ik wordt weggestoken en ben sneller dan twee man, van buiten de 16 schiet ik raak via de binnenkant van de paal. De bal schiet lekker door op het natte veld”, vertelt de spits, die elke maandag even kijkt op de achterpagina van De Swollenaer om de tussenstand van de Salverda Trofee te checken. Illusies over een tweede topscorerstitel op rij had Wissink voor het seizoen al niet en hoewel hij met negen treffers een productieve eerste seizoenshelft beleeft is daar halverwege ook geen sprake van. “Ik hoop na de winterstop bij de top drie in de buurt te komen. Zeg nooit nooit, maar ik heb nu 13,5 punt en Youp Kok 26 dus ja... Het is niet een doel op zich. Handhaven met HTC is het belangrijkste en dat gaat zeker goed komen.”

Als nieuwkomer in de derde klasse was het wennen voor HTC, dat in de eerste wedstrijd van het kastje naar de muur werd gestuurd door Rouveen. De winst op Boys, de huidige nummer twee in 3C, laat zien dat de ploeg gegroeid is. “We zijn veel slimmer en veel verder. En dan zie je gewoon dat je met veel inzet, passie en strijd de overwinning over de streep trekt. Terecht op basis van de tweede helft”, zegt Wissink, die het goed naar zijn zin heeft bij HTC en niet op zoek is naar een stap omhoog. “Ik had na vorig seizoen (39 goals, MdR) wel wat berichtjes gehad of ik open stond voor een gesprek, maar daar had ik op dat moment geen interesse in. Ik zou alleen mijn jeugdliefde ZAC - waarmijn vrienden spelen- overwegen, maar op dit moment ook niet want ik zit goed bij HTC. Ik kan er elke week negentig minuten spelen en bij een andere club moet je je altijd afvragen hoe je kansen daar zijn.”

HTC eindigt de eerste seizoenshelft op een keurige zesde plaats in 3C, slechts zes punten achter nummer twee Zwolsche Boys. Trainer Bart Ester baalt gigantisch van de nederlaag, de derde van dit seizoen. “Van VIOS en Hatto Heim kun je verliezen, maar dit is echt een domper. Deze wedstrijd hadden we niet mogen verliezen. Ik ben hier zó ziek van.”

Overzicht Zwolse clubs

Na de 1-1 tegen DETO staat Berkum achtste in de hoofdklasse B.

In 2H is WVF halverwege koploper, maar zitten Be Quick ‘28 en ZAC midden in de gevarenzone.

In 4D staat VSW er het beste voor van de Zwolse clubs. De club waar Bennie Kouwen onlangs het roer overnam van Jan van der Kolk wint met 3-5 van ‘t Harde en klimt daardoor naar de tweede plaats. Voor Dieze West komt de winterstop op een goed moment. Na de winst van de eerste periode is de klad erin gekomen. Tegen Wilsum geeft de ploeg van Tom IJzerman in de laatste minuten een 1-3 voorsprong uit handen (3-3). CSV ‘28 staat zesde en Wijthmen negende.

Bij zondagclub SV Zwolle heeft Marco Onderberg de boel inmiddels aardig op de rit al is de 1-1 tegen DAVO ietwat teleurstellend. Het betekent wel dat Zwolle voor de vierde wedstrijd op rij ongeslagen blijft in 4G, waar Ulu Spor stijf onderaan staat na de elfde nederlaag in elf duels.

 Thomas Korenromp en Jeffrey de Nooijer (rechts)