Kansloos verlies voor PEC Zwolle in KNVB Beker
Kansloos verlies voor PEC Zwolle in KNVB Beker Niels van Renen

ZWOLLE - Met een kansloze 3-0 nederlaag tegen Fortuna Sittard is PEC Zwolle uitgeschakeld in de tweede ronde van de KNVB Beker.

Na het sterke optreden bij VVV in de competitie leek het tegen Fortuna 45 minuten lang nergens op. De thuisploeg ging verdiend met een 2-0 voorsprong de rust in nadat trainer John Stegeman al had ingegrepen door Rick Dekker naar de kant halen ten faveure van Sai van Wermeskerken.

Hoewel PEC goed uit de kleedkamers kwam met enkele kansjes tot gevolg werd het duel na 71 minuten beslist. Een strakke voorzet van Mark Diemers werd door Darryl Lachman half getoucheerd en daardoor verlengd tot achter doelman Michael Zetterer (3-0). PEC won op 23 november in Zwolle nog met 3-1 van Fortuna.

"Als je ziet hoe wij voor de dag komen, dat is een schande. We hebben op alle fronten gefaald. We komen de afspraken niet na , gaan de slap de duels in. Daarmee ga je geen wedstrijden winnen", zei een ontgoochelde Thomas Lam tegen PEC Zwolle TV.

Het is alweer een tijdje geleden dat PEC Zwolle als cupfighter te boek stond. Na de verloren bekerfinale tegen FC Groningen in 2015 kwam de club slechts één keer voorbij de laatste zestien.

Vorig jaar leidde een nederlaag in de tweede ronde van de KNVB Beker (5-0 bij AZ) tot het ontslag van trainer John van 't Schip en hoewel de prestaties van PEC in de eerste seizoenshelft wederom erg tegenvallen zit trainer Stegeman nu niet op schopstoel. PEC speelt zaterdag nog tegen PSV voordat de winterstop begint. De aftrap in Eindhoven is om 19.45 uur.