Lex Heimerikx vorig seizoen als de gevierde man bij ZAC na een doelpunt tegen Zwolsche Boys.
Lex Heimerikx vorig seizoen als de gevierde man bij ZAC na een doelpunt tegen Zwolsche Boys. Pedro Sluiter

Heimerikx wil weer 'lekker spelen' bij ZAC na zwaar seizoen Berkum

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

ZWOLLE – Lex Heimerikx keert terug bij ZAC na het een seizoen geprobeerd te hebben bij Berkum. Dat ZAC dankzij het KNVB-besluit omtrent de coronamaatregelen verzekerd is van nog een seizoen tweede klasse, maakte de keuze een stuk makkelijker voor de 24-jarige aanvallende middenvelder. “Anders had ik het denk ik niet gedaan”, zegt Heimerikx.

Heimerikx doorliep de jeugdopleiding van ZAC en speelde zes seizoenen in de hoofdmacht. Daarin werd hij drie keer kampioen, waarvan twee keer in de derde klasse. Na de titel van vorig seizoen in 3C kreeg Heimerikx de kans om het bij Berkum in de hoofdklasse te proberen. In de eerste competitiewedstrijd ging het mis; hij brak twee ribben en lag er tien weken uit. In de laatste wedstrijd voor de winterstop mocht Heimerikx invallen, maar na de winterstop sloeg het noodlot wederom toe met een liesblessure. Daar was hij onlangs van hersteld. “Ik was net weer helemaal fit en toen kwam Corona”, zegt Heimerikx.

Heimerikx werd door Berkum-trainer Arno Hoekstra gezien als linkermiddenvelder en had op die positie concurrentie van Kelvin Groothand en Thom Kooke. Laatstgenoemde maakt de overstap naar SVI.

De keuze om Berkum te verlaten had Heimerikx al gemaakt, maar een terugkeer naar ZAC lag nog niet meteen voorhanden. Heimerikx zag zichzelf namelijk niet weer in de derde klasse voetballen. Door het KNVB-besluit van een week geleden om de competities in het amateurvoetbal als niet gespeeld te beschouwen, speelt ZAC volgend seizoen weer tweede klasse. De ploeg van trainer John Beijen stond één-na-laatste in 2H. “Ik heb iets te veel ambitie om weer in de derde klasse te gaan spelen”, zegt Heimerikx, die naar eigen zeggen geen zin had om nog een seizoen keihard te moeten knokken voor iedere speelminuut en daarom Berkum wilde verlaten. “Dat kostte heel veel energie. Wie weet maak ik weer eens een stap omhoog, maar volgend seizoen ga in ieder geval weer lekker spelen bij ZAC. Ik heb er zin in. Ik heb de club ook wel een beetje gemist.”

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30