Marianne Het Lam Scholten is na drie jaren terug bij Regio Zwolle Volleybal
Marianne Het Lam Scholten is na drie jaren terug bij Regio Zwolle Volleybal Pedro Sluiter

Nagenoeg complete selectie Regio Zwolle Volleybal is 'mooie mix van routine en talent'

· leestijd 2 minuten Sport

(door Harry Bouwhuis)
VOLLEYBAL
De selectie van Regio Zwolle Volleybal is nagenoeg compleet voor het komende seizoen. Met de nodige nieuwkomers en de komst van Eric Meijer (30) als hoofdcoach wil de club definitief een streep zetten onder een wisselvallig verlopen en voortijdig afgesloten competitie.

“Er moet eerst een heldere lijn komen”, stelt het herintredende bestuurslid Edwin van den Broeke. Hij is verantwoordelijk voor de technische zaken in het huidige stichtingsbestuur onder voorzitterschap van Arjan Jansen. Van den Broeke leek verloren voor het volleybal nadat een managersfunctie bij de mannen van Dynamo in Apeldoorn op niets uitliep. “Ik dacht dat ik afscheid van het volleybal had genomen, maar ik miste het gewoon. Zo eerlijk ben ik. Zie het afgelopen jaar maar als een ‘sabbatical’. Ik ben blij dat ik terug ben, zeker in een organisatie waar iedereen veel zin heeft om optimaal te presteren. Nee, ik ga niet meer op de bank zitten. We hebben in Rinske Schoenmaker een prima teammanager.”

Wisselvallig

De laatste volleybaljaargang onder Wilfried Groothuis was vooral wisselvallig. Van den Broeke: “Ik stond er natuurlijk ver van af maar in de wedstrijden die ik zag leek de beleving soms zoek. Net of het plezier weg was. We willen zo snel mogelijk de drive weer oppakken met een mooie mix van routine en talent. De kampioenspoule halen, dat is voorlopig ons eerste doel.” Het vertrek van toppers in spé Nova Marring naar het Belgische Ladies Volleybal en Julia Joosten naar titelhouder Sliedrecht Sport is volgens de oud-Landsede Volleybal directeur een 'logische' stap.” Op een moment kun je ze niet meer houden. Ze zijn ook toe aan een andere omgeving en een hoger niveau. Maureen van der Woude deed dat eerder al. Alle credits overigens voor Wilfried Groothuis die ze op dit 'level' heeft gebracht.”

Van de huidige selectie blijven Bjorna Gras, Marly Bak, Nynke Hofstede, Lisanne de Krosse, Daantje Vennik en captain Siska Hoekstra binnenboord. De groep wordt verder aangevuld met veelbelovende jonge speelsters als Sanne Konijnenberg (Alterno), diagonaalspeelster Susan Schut en de piepjonge libero Pippa Molenaar. Afgelopen week werd Romy Hietbrink (Alterno) aan het team toegevoegd. Eerder al keerden Iris Reinders en Marianne Het Lam-Schoten terug in Zwolle.

Speeltijd

Het Lam (28) speelde bij Set-Up '65 en kwam in de afgebroken competitie uit voor Eurosped. Ze is blij met haar terugkeer. “Ik woon momenteel in Wijhe en het reizen begon mij wat tegen te staan. Ik heb in Twente twee mooie jaren gehad. Bij Set-Up '65 in Ootmarsum was er het echte clubgevoel. Eurosped was vooral een prestatief ingesteld team. Belangrijk voor mijn terugkeer naar Zwolle is het programma dat we gaan draaien. Het voelde direct prima”, stelt de 1.90 meter lange midspeelster. “Ik ken de club en de mensen natuurlijk goed. Het lijkt ook een mooi team met talenten en de nodige routine zoals Siska Hoekstra, Iris Reinders, Romy Hietbrink en ikzelf. Dat een speelster als Julia Joosten vertrekt is begrijpelijk. Ik ben benieuwd hoe ze het oppakt bij een topteam als Sliedrecht Sport. Het is vooral een kwestie van veel speeltijd krijgen. Ikzelf kan eigenlijk niet wachten om weer te beginnen. Ik heb er zoveel zin in, zeker omdat de competitie ineens over was door de coronamaatregelen.”