Afbeelding
PEC Zwolle

PEC Zwolle neemt jonge keeper over van Vitesse

Sport

PEC ZWOLLE

PEC Zwolle neemt doelman Joey Kesting transfervrij over van Vitesse. Het negentienjarige talent uit de jeugdopleiding van de Arnhemse club, tekent in Overijssel een contract voor de duur van twee seizoenen.

Kesting zette zijn eerste stappen op het voetbalveld bij de vereniging in zijn geboorteplaats Woubrugge, onder de rook van Leiden. Daarna kwam Kesting uit voor Alphense Boys, om in 2015 de overstap naar Arnhem te maken, waar hij speelde voor O17, O19 en Jong Vitesse. Ook kwam de doelman uit voor Oranje O18.

Kesting: "Ik ben blij dat PEC Zwolle mij de kans geboden heeft om een volgende stap te zetten in mijn loopbaan. De gesprekken die ik heb gevoerd met de club hebben mij een heel goed gevoel gegeven. Hier zie ik een kans voor mezelf om me verder te ontwikkelen in PEC Zwolle O21, met als ultiem doel mijn debuut maken in de Eredivisie.”

Technisch manager Mike Willems: "Joey is een jongen waar wij veel potentie in zien. Hij is groot en sterk, echt een beer van een vent die zich de afgelopen jaren sterk heeft ontwikkeld. Joey heeft bij Vitesse O19 en Jong Vitesse een hele goede indruk op ons gemaakt, waardoor wij ervan overtuigd zijn dat hij bij ons die ontwikkeling voort kan zetten om nóg beter te worden, in eerste instantie in het nieuw te vormen PEC Zwolle O21.”