Jesper Drost met technisch manager Mike Willems
Jesper Drost met technisch manager Mike Willems PEC Zwolle

Jesper Drost transfervrij van Heracles naar PEC Zwolle

· leestijd 1 minuut Sport

PEC ZWOLLE

Jesper Drost keert na vijf jaren terug in Zwolle. De 27-jarige speler, die zowel op het middenveld als in de aanval uit de voeten kan, komt transfervrij over van Heracles Almelo en tekent bij PEC Zwolle een contract voor één seizoen met een optie voor nog een jaar.

Drost, afkomstig uit de jeugdopleiding van PEC Zwolle, was al op zijn achttiende een vaste basiskracht in toen nog de Jupiler League. De uit Nunspeet afkomstige speler maakte niet alleen het kampioenschap van 2012 mee, maar ook de bekerwinst, de Johan Cruijff Schaal en het Europese debuut van PEC Zwolle. In 2015 verkaste Drost met 123 officiële duels en 19 doelpunten achter zijn naam naar Groningen, om via Heracles Almelo nu weer in Zwolle terug te keren.

Drost: "Het is geen geheim dat ik bij PEC Zwolle de mooiste jaren uit mijn carrière heb gehad. Hier heb ik mijn debuut gemaakt, voor het eerst in de eredivisie gespeeld en bovengenoemde prijzen gewonnen. De afgelopen jaren heb ik ook elders ervaring opgedaan. Nu diende de kans zich aan om terug te keren bij PEC Zwolle. Er is in de afgelopen vijf jaar veel veranderd, met de overgang naar gras als meest recente verandering, maar gelukkig is ook nog veel hetzelfde. Dat maakt dat het echt als thuiskomen voelt. Ik heb heel veel zin om hier opnieuw het publiek te vermaken en ga daarvoor keihard m’n best doen.”

Mike Willems, technisch manager PEC Zwolle: "Jesper kennen wij als voetballer natuurlijk door en door. Na zijn vertrek bij PEC Zwolle zijn wij hem blijven volgen. Uit onze gesprekken bleek dat Jesper de absolute drive heeft om zijn oude PEC-niveau weer op te pakken. Wel stelden wij bepaalde voorwaarden waaronder hij hier terug kon komen. Door deze voorwaarden te accepteren liet Jesper blijken, ondanks concrete interesse van twee clubs uit de Eredivisie en twee uit de top van de Keuken Kampioen Divisie, dat hij bereid is om hier in zichzelf te investeren. Bij ons krijgt Jesper de kans zich opnieuw in de basis te knokken. Dat hij daarbij zal moeten concurreren met teamgenoten maakt hem en het team alleen maar sterker.”

Afbeelding
De Vuurvogel opent Bevrijdingsfestival met Erik Mesie en Bas Treub Algemeen 22 apr, 11:18
Afbeelding
Zo'n driehonderd toeschouwers genieten van uitzwaaiconcert Meander Bigband Algemeen 22 apr, 10:18
Afbeelding
Typhoon bij Plato tijdens Recordstoreday Algemeen 22 apr, 08:16