Sarah van Emst in actie.
Sarah van Emst in actie. Diederik van Hogendorp

Van Emst prolongeert dubbelspeltitel, maar is kritisch over optreden enkelspel

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

TENNIS

Sarah van Emst kijkt met gemengde gevoelens terug op de Nationale Junioren Kampioenschappen, waar ze net als vorig jaar de titel pakte in het dubbelspel -16 jaar. In het enkelspel kwam ze niet verder dan de tweede ronde.

De Zwolse tennisster won op de gravelbanen van het Tulip Tennis Center in Hilversum samen met Sophie Schouten de dubbelspelfinale van Annelin Bakker en Isis van den Broek: 6-1, 5-7, 10-6.

Daarmee nam de vijtienjarige Van Emst revanche voor haar nederlaag tegen Bakker in het enkelspel. In de tweede ronde was Bakker, die een jaar jonger is, te sterk met 2-6, 6-3, 6-2. Bakker won vervolgens ook van de als derde geplaatste Sophie Schouten en verloor in de halve eindstrijd van de latere winnares Anouk Koevermans.

Van Emst sloeg zich vorig jaar, toen ze als vijfde was geplaatst, nog naar de halve eindstrijd. Dit jaar was ze niet geplaatst omdat ze door een blessure was afgezakt op de nationale juniorenranglijst. Het is geen excuus, vindt de Zwolse. “Ik heb wel een lange blessure gehad, maar ik heb daarna wel weer veel kunnen spelen en veel wedstrijden kunnen regelen. Dus ik vind niet dat ik dat als excuus kan gebruiken. En daarna heeft iedereen door de coronatijd weinig kunnen spelen. Dus dat is ook geen excuus”, oordeelt Van Emst, die iets te snel het koppie liet hangen tegen Bakker. “Het was niet best. De derde set had ik veel meer uit moeten halen. Ik knokte ook niet echt meer. Ik moet meer laten zien dat ik het nog om kan draaien als het moeilijk gaat.”

Afbeelding
Dijkexpeditie onthult toekomstplannen voor bescherming van de IJsseldijk Algemeen 1 dec., 16:28
Afbeelding
Hogeschool Windesheim viert 1-jarig bestaan ChatGPT met lancering Community of Practice voor generative AI en Windesheim.AI app Algemeen 1 dec., 15:44
Afbeelding
Advents-Kerst concert door CRK Voices Nieuws Ingezonden 1 dec., 13:43