Juntherly Samboe (links) met Illias Akloud.
Juntherly Samboe (links) met Illias Akloud. Pedro Sluiter

Districtsbeker: Dieze West, SVI en VSW staan er goed voor

· leestijd 1 minuut Sport

AMATEURVOETBAL

Voor de ploegen onder de hoofdklasse gaat de competitie over twee weken van start. De elftallen draaien nu nog warm in het bekertoernooi, waarvan zaterdag de tweede duels werden afgewerkt. Dieze West verraste Zwolsche Boys met 3-1.

De Zwolse vierdeklasser maakt een sterke indruk en won na Hellendoorn opnieuw van een hoger spelende ploeg. In een interessante Zwolse derby had Dieze West het betere van het spel, maar kwam het bij een aantal momenten goed weg. Vijf minuten voor rust had het minder geluk toen Jantje van der Sluis vrijkwam en met een half geraakt schot de bal tussen de benen van de keeper door schoof. Van der Sluis speelde vorig seizoen nog bij SV Zwolle.

Aan het begin van de tweede helft Dieze geluk dat de scheids geen rood gaf voor een overtreding op een doorgebroken speler en een paar minuten later lag de bal er aan de andere kant in. Rachid Lahzal ging er voorbij op de linkerflank en zag zijn voorzet door spits Nejim El Atiaoui worden binnen getikt. Kort hierna hetzelfde recept maar dan vanaf de rechterkant en met Juntherly Samboe als afmaker (2-1). Samboe, die de hele opleiding bij Zwolsche Boys speelde en vier jaren geleden vertrok, kon zijn geluk niet op toen hij opnieuw scoorde tegen zijn oude ploeg (3-1).

Kevin Westerbeek schoot nog op de paal na een mooi passje van Jeffrey de Nooijer en in de slotminuut miste Nejim El Atiaoui een dot van een kans op de 4-1.

Door het verlies is Zwolsche Boys uitgeschakeld voor een vervolg. Dieze West heeft na twee zeges alles in eigen hand, maar moet desalniettemin oppassen in de laatste wedstrijd tegen OZC. De derdeklasser uit Ommen gaat door bij een overwinning op het Hoge Laar.

Na een 3-1 zege over Enter Vooruit speelde SVI 1-1 in en tegen Dalfsen. In de laatste wedstrijd tegen BWO in Hengelo heeft SVI aan een gelijkspel genoeg.

VSW gaat in een rechtstreeks duel met zaterdagderdeklasser Eefde uitmaken wie doorgaat. De vierdeklasser staat na twee zeges bovenaan op doelsaldo en heeft dus aan een gelijkspel genoeg.

WVF en Be Quick `28 hebben het ook in eigen hand en ploegen die in theorie nog kans maken om door te gaan zijn ZAC, HTC en Wijthmen, al is dat voor laatstgenoemde zeer onwaarschijnlijk. CSV '28 is uitgeschakeld na twee nederlagen.

In poules met eerste- en tweedeklassers gaan twee ploegen door en in de poules met lager spelende teams plaatst alleen de groepswinnaar zich voor de knockout-fase.

Uitslagen Zwolse clubs, tweede duels:

WVF-Heerde 5-1, FC Dalfsen-SVI 1-1. Be Quick '28-OWIOS 3-1, Lemelerveld-ZAC 2-1. Dieze West-Zwolsche Boys 3-1. FC RDC-VSW 2-6. Oene-CSV '28 4-3. BZSV De Blauwzitters-Wijthmen 3-5. Zondag: Beekbergen-FC Ulu Spor 4-0.

Dieze West - Zwolsche Boys.
Dieze West - Zwolsche Boys.
Dieze West - Zwolsche Boys.
Dieze West - Zwolsche Boys.