Afbeelding

Kwartet Zwolse clubs bekert verder

· leestijd 1 minuut Sport

AMATEURVOETBAL

ZAC, Be Quick '28, HTC en Dieze West hebben zich geplaatst voor de knockout-fase van de districtsbeker oost. Tweedeklassers ZAC en Be Quick '28 wisten het te redden op doelsaldo.

Ondanks een tweede nederlaag (3-2 in en tegen Epe) bekert Be Quick '28 door in een groep die gedomineerd werd door DOS Kampen. De ploeg van trainer Edwin van Nijen blijft OWIOS en Epe op doelsaldo voor omdat het één keer vaker scoorde dan OWIOS.

In een groep waar door het wegvallen van SP Daarle maar drie ploegen overbleven had derdeklasser HTC een mooie kans de volgende ronde te bereiken. Dat lukte door een moeizame 1-2 zege bij vierdeklasser Noord Veluwe Boys.

Een knappe groepszege voor vierdeklasser Dieze West, dat drie derdeklassers achter zich houdt. Op het Hoge Laar weerstond Dieze West de aanval van OZC Ommen, dat bij een overwinning door zou gaan ten koste van de Zwolse vierdeklasser. In een spektakelstuk bleef de ploeg van trainer Tom IJzerman aan de goede kant de score (4-3).

SVI en VSW hadden aan een punt genoeg, maar redden het toch niet. Eersteklasser SVI viel door het 4-3 verlies bij tweedeklasser BWO terug naar de derde plaats. Daardoor gaan de twee zondagploegen (FC Dalfsen en BWO) in groep 570 door. VSW verloor in een rechtstreeks duel om de groepswinst met 3-2 in en van Eefde.

WVF is na een 1-2 nederlaag tegen Go Ahead Kampen uitgeschakeld. Eersteklasser 'Kowet' gaat samen met FC Horst door. Het 4-3 verlies tegen FC Horst in de eerste groepswedstrijd bleek cruciaal voor WVF.

Lees hier meer over ZAC, dat met 2-1 won van Veensche Boys.

Uitslagen Zwolse clubs, laatste groepswedstrijd:

BWO-SVI 4-3. WVF-Go Ahead Kampen 1-2. ZAC-Veensche Boys 2-1. Epe-Be Quick '28 3-2. Dieze West-OZC Ommen 4-3, Zwolsche Boys-vv Hellendoorn 1-1. Noord Veluwe Boys-HTC 1-2. Wijthmen-Oranje Nassau 0-2. Voorwaarts Vriezenveen-CSV '28 0-0.

Zondag: SV Zwolle-Apeldoornse Boys 5-4. Batavia '90-FC Uu Spor 1-2.