TC '91 Stadshagen.
TC '91 Stadshagen. Pedro Sluiter (archief)

Jonker legt zich niet neer bij breuk met TC ‘91

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

TENNIS

Het bestuur van TC ‘91 Stadshagen geeft geen gehoor aan de oproep in de petitie ‘Tennisschool Manon Jonker moet blijven’, die bijna driehonderd keer ondertekend is. De beslissing om te kiezen voor andere leraren na twaalf jaren samenwerking viel rauw op het dak van een grote groep leden en van Jonker zelf, en het bestuur heeft afgelopen week de rust proberen te herstellen door in een nieuwsbrief de redenen voor de breuk uit de doeken te doen.    

Volgens het bestuur is de beslissing om het contract te beëindigen met name genomen vanwege tekortkomingen in de organisatorische en administratieve kant. “Het bestuur meent dat Tennisschool Manon Jonker deze punten, ondanks herhaaldelijke waarschuwingen van het bestuur, (nog steeds) niet op orde heeft. De vereniging loopt hierdoor onaanvaardbare risico’s. Risico’s die het bestuur niet wil en mag lopen ten behoeve van het voortbestaan van de vereniging.” Het bestuur zegt de leden met Tennisschool Killian een ander, beter en professioneler perspectief te willen bieden.

Jonker zegt zich niet te kunnen vinden in de aantijgingen, maar wil er verder niet inhoudelijk op ingaan. Ze wil er alleen over zeggen dat ze het vreemd vindt dat het bestuur op de stoel van de werkgever gaat zitten.

Dat de kritiek volgens Jonker ‘als een donderslag bij heldere hemel’ komt, kan het bestuur zich niet voorstellen. “Gelet op de vele gesprekken die wij met tennisschool Jonker hebben gevoerd.”

Bijzondere ALV

Een verzoek tot een bijzondere algemene ledenvergadering is door het bestuur afgewezen omdat het niet aan de formele vereisten voldoet.  De verwachting is dat deze b.a.l.v. in de nabije wel toekomst gaat plaatsvinden maar het bestuur zegt daarbij wel dat de beslissing om te stoppen met Jonker/een contract aan te gaan met Tennisschool Killian niet ter discussie kan worden gesteld. “Op basis van de statuten behoort deze beslissing toe aan het bestuur. Bij een bijzondere ALV kan alleen het vertrouwen in het bestuur aan de orde worden gesteld.”

Leden mobiliseren

Het bestuur geeft aan snel met Jonker in gesprek te willen omdat dit tot op heden niet gelukt is. Ook heeft het bestuur Jonker gevraagd te stoppen met het mobiliseren van leden die zich tegen het bestuur richten.                      

Jonker stelt dat zij geen leden heeft gemobiliseerd om in actie te komen. “Dat is volledig buiten mij om gegaan. Ik ben wel heel blij met de steun die ik kreeg van leden. Ook van collega’s uit de omgeving. Dat geeft me een goed gevoel”, aldus Jonker, die zich nog niet bij de breuk wil neerleggen. “Ik heb iets opgebouwd hier en daar ben ik nog niet mee klaar.”

Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 15 uur geleden
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 18 uur geleden