Regio Zwolle Volleybal dit seizoen in actie. Daantje Vennik (met de set-up) en Marianne Het Lam-Scholten
Regio Zwolle Volleybal dit seizoen in actie. Daantje Vennik (met de set-up) en Marianne Het Lam-Scholten Foto: Pedro Sluiter

Volleybalvrouwen vroeger in actie door avondklok

Sport

VOLLEYBAL

De wedstrijd tussen Djopzz Regio Zwolle Volleybal en Sliedrecht Sport die vandaag om 20.00 uur zou beginnen, is vanwege de invoering van de avondklok vervroegd naar 16.00 uur.

De avondklok is tot woensdag 10 februari (04.30 uur) van kracht en zal gelden tussen 21.00 en 04.30 uur. De Nederlandse volleybalbond (Nevobo) vraagt ook aan de clubs in de eredivisie om zich aan de avondklok te houden, ondanks de uitzonderingspositie die de topsportcompetities hebben. Een aantal duels van vanavond is naar de middag gehaald. Alleen de wedstrijd Apollo 8-Set-Up’65 staat vooralsnog gepland in de avonduren.

De Zwolse volleybalvrouwen komen na de wedstrijd tegen Sliedrecht in actie op 31 januari en 6 februari en die wedstrijden staan voorlopig nog op het oorspronkelijke begintijdstip (20.00 uur).

Het is nog de vraag hoe de topcompetities in andere sporten met de avondklok omgaan. Landstede Hammers, dat afgelopen donderdagavond nog tegen Heroes Den Bosch speelde en won, speelt tot 10 februari twee duels in de Dutch Basketball League. Beide wedstrijden stonden al gepland op een middagtijdstip. Ook wat betreft de trainingen hoeft de Zwolse formatie, regerend landskampioen, geen aanpassingen te doen.

Landstede speelt op zondag 31 januari om 14.00 uur thuis tegen Basketball Academy Limburg en zaterdag 6 februari om 16.00 uur uit tegen Apollo Amsterdam. Daarna staan er wel twee avondwedstrijden op het programma (11 en 13 februari).

Afbeelding
Auto knalt na aanrijding tegen twee bomen: Vrouw gewond Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Vallende tak door storm valt op rijdende auto: Bestuurder met de schrik vrij Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Celstraf geëist tegen Zwollenaar die jaren kinderporno verzamelde Algemeen 16 uur geleden