Afbeelding
Foto: Francin Hoefmans

SWOL 1894 grijpt landelijk koppositie in KNZB Zwemcompetitie

Sport


Het competitieteam van SWOL 1894 heeft zich meteen na de eerste wedstrijd naar de koppositie in de A-klasse van de regio Oost van de KNZB Zwemcompetitie gezwommen en voert ook landelijk de ranglijst aan in de A-klasse.

Nu de puntentelling inmiddels bekend is gemaakt, is ook duidelijk geworden dat het Zwolse team met maar liefst 85,83 seconden duidelijk afstand neemt van de nummer 2 in de regio. De zwemmers wisten gezamenlijk zelfs zo goed te presteren dat zij niet alleen regionaal maar ook landelijk meteen de A-klasse aanvoeren. Met 57,92 seconden voorsprong op de nummer 2 wist team SWOL 1894 al aan het begin van het seizoen duidelijk haar visitekaartje af te geven.

Het team van SWOL 1894 bestaat dit seizoen uit zo’n 50 enthousiaste wedstrijdzwemmers. Tijdens de eerste wedstrijd toonden zij samen aan zeker niet onder te doen voor competitiepartners HZ&PC uit Heerenveen, DZ&PC uit Drachten en Orca uit Leeuwarden die alle drie uitkomen in de landelijke Eerste Divisie. Sportieve doelstelling voor seizoen 2021-2022 voor de Zwolse vereniging is dan ook promotie naar deze Eerste Divisie. De vijf snelste ploegen van de in totaal 72 clubs uit de A-klasse zullen promoveren. Met het gemotiveerde en getalenteerde team dat nu uitkomt voor SWOL 1894 lijkt deze doelstelling inmiddels meer dan reëel.

De tweede ronde van de Nationale zwemcompetitie wordt gezwommen op 20 november 2021 in Drachten. SWOL 1894 hoopt haar koppositie dan verder te kunnen versterken.

Gerard Meijeringh

Kaart van de gebieden in Overijssel en Gelderland getroffen door de overstromingen in 1825.
Nieuw project over de Overijsselse watersnoodramp van 1825 en de lessen hiervan voor het waterbeheer van de toekomst Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Theatervoorstelling over het geweten van de laatste secretaresse van Hitler te zien in Odeon Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
De Passerelle, de nieuwe duurzame loopbrug over het spoor, komt naar Zwolle: Aangepast bus- en treindienstregeling Algemeen gisteren