Be Quick '28-spits Jarno van Essen.
Be Quick '28-spits Jarno van Essen. Foto: Mark de Rooij

Gescoute spits vindt het net even moeilijk

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

AMATEURVOETBAL 

Jarno van Essen begint deze week aan zijn stage bij PEC Zwolle en speelt dinsdag met het O21-team tegen Urk O23. Bij Be Quick ‘28 is de klad er een beetje ingekomen na een flitsende start van het seizoen.

Van Essen werd al wat langer in de gaten gehouden en kwam aan het begin van dit seizoen concreet in beeld bij FC Emmen. Het hoofd jeugdopleiding van Be Quick ‘28, voormalig PEC Zwolle-speler Gerard van Moorst, stelde PEC hiervan op de hoogte en niet veel later werd de negentienjarige Van Essen uitgenodigd voor een aantal proeftrainingen bij PEC. Het is te hopen voor Van Essen dat hij tijdens zijn stage bij de profclubs het net makkelijker vindt dan in de afgelopen weken bij Be Quick ‘28. Na een ijzersterke voorbereiding en start van het seizoen stokt de teller. 

“Ik vind dat Jarno heel hard heeft gewerkt, maar dat het in zijn eindpass niet meezit. Of dat-ie een verkeerde keuze maakt”, zegt zijn trainer Marcel Boudesteyn na de 2-0 overwinning op Enter Vooruit. “In de voorbereiding maakte hij wel de goede keuzes. En nu is het elke keer net niet. Maar hij werkt zich kleureblind dus dat komt wel weer terug”, aldus Boudesteyn. 

“Hij heeft veel over hem heen gekregen de laatste weken. Gescout door Emmen, gescout door PEC. Oma overleden. Maar die komt er wel weer bovenop. Hij heeft een fantastische mentaliteit dus wij maken ons niet druk dat hij niet meer gaat scoren”, aldus Boudesteyn.

“Ik ga er alles aan doen om het te halen. Ik heb er keihard voor gewerkt”, zegt Van Essen, die op negentienjarige leeftijd al een behoorlijke weg heeft afgelegd in de voetballerij. Van Essen begon bij WZC Wapenveld en speelde daarna bij Epe in de jeugd. Vervolgens een jaar in het eerste van WZC om daarna te overstap te maken naar Zwolle. Na een jaartje in de O19 van Be Quick ‘28 stroomde hij door naar het eerste elftal.